Quantcast
Μπόλαρης: Δυναμικές προσπάθειες για εξαγωγές αγροτικών προϊόντων - enikonomia.gr
share

Μπόλαρης: Δυναμικές προσπάθειες για εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν προβλήματα των εξαγωγέων, κυρίως όσον αφορά τις εξαγωγές αγροτοκτηνοτροφικών και μεταποιημένων προϊόντων του πρωτογενή τομέα, καθώς και προβλήματα που αφορούν στον παραγωγικό και στον μεταποιητικό χώρο, αναφορικά με την εξαγωγική δραστηριότητα.

 

«Δεσμευτήκαμε για μια σειρά από συνέργειες οι οποίες αφορούν την παραγωγική διαδικασία, την ποιότητα, την πιστοποίηση των προϊόντων, των εξαγώγιμων προϊόντων» τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Μπόλαρης και αναφέρθηκε σε ορισμένα παραδείγματα από δυναμικές προσπάθειες που γίνονται – ιδιαίτερα για προϊόντα που απευθύνονται σε διεθνείς αγορές.

 

«Στον τομέα των φρούτων, η Ελλάδα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να εξάγει ακτινίδια στην Ινδία και στην Κίνα, αναπληρώνοντας την αγορά της Ρωσίας, η οποία είναι στο εμπάργκο. Αντίστοιχα, υπάρχουν προσπάθειες για να φτάσει το ροδάκινο και το μήλο στις αραβικές χώρες. Ταυτόχρονα υπάρχουν προσπάθειες από τους ανθρώπους που επιχειρούν στα γαλακτοκομικά, στη φέτα και στο γιαούρτι. Η προσπάθεια, η μέριμνα, η αγωνία, το καθήκον, είναι η αύξηση των εξαγωγών, τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, η αριστεία των ελληνικών προϊόντων στα πιο ακριβά ράφια του κόσμου» είπε ο κ. Μπόλαρης.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ Κυριάκος Λουφάκης σημείωσε ότι συζητήθηκαν θέματα στρατηγικής και δομικών προβλημάτων της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.

 

«Το μεγαλύτερο απ’ όλα, είναι το μικρό μέγεθος των εκμεταλλεύσεων, το οποίο δεν μας επιτρέπει να έχουμε την αγορά την οποία δικαιούμαστε, εξ αιτίας της ποιότητας των προϊόντων μας. Είναι μονόδρομος, λοιπόν, να υπάρξουν συνεργασίες ώστε να αυξηθούν τα μεγέθη και να υπάρχουν όλες εκείνες οι συνέργειες, που θα επιτρέψουν τα προϊόντα μας να έχουν καλύτερη προοπτική και προβολή στο εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Λουφάκης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.