Μοσκοβισί: Περιμένουμε ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το β΄εξάμηνο του 2016

Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και πολύ ισχυρότερη το 2017 θα προβλέπει η Ευρωπαική Επιτροπή με την έκθεση των φθινοπωρινών προβλέψεων της, η οποία θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα, δήλωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε στις προβλέψεις αυτές για να δείξει ότι το νέο ελληνικό πρόγραμμα θα έχει αποτελέσματα. Η συνεργασία, είπε, της ΕΕ με την Ελλάδα γίνεται με την παραδοχή ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. «Ελπίζω για πάντα», πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση αν έχει φύγει οριστικά ο κίνδυνος ενός grexit.

Σε σχέση με το ζήτημα των κόκκινων δανείων, ο Επίτροπος είπε ότι η Επιτροπή δεν είναι άκαμπτη και καταλαβαίνει την ανησυχία και τους φόβους της κυβέρνησης. Όταν μιλάμε για συμβιβασμό, είπε, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.

Για το θέμα του ελληνικού χρέους, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει διάθεση στην Ευρωζώνη για ένα «κούρεμα», αλλά ότι υπάρχουν άλλοι τρόποι να μειωθεί το βάρος της εξυπηρέτησής του, το οποίο είναι υψηλό. Το θέμα θα συζητηθεί, πρόσθεσε ο Επίτροπος, αφού η Ελλάδα περάσει τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα, υπάρξει η αξιολόγηση του προγράμματος και ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν έχει αλλάξει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Μοσκοβισί είπε ότι σήμερα είναι πολύ ευκολότερη η συνεργασία με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση. Αναφορικά με τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν και ειδικά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο ίδιος απάντησε: «Μου αρέσει το θέατρο».

 

 

Exit mobile version