Μητσοτάκης: «Ξέρουμε τις εστίες φοροδιαφυγής» – Τι κάνει η κυβέρνηση για την ακρίβεια

Για την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού και το πρόβλημα της ακρίβειας μίλησε σήμερα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση στην ακρίβεια και στην φοροδιαφυγή.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της μέσης ελληνικής οικογένειας είναι αυτό της ακρίβειας. Έχω μιλήσει και έχω πει ότι υπάρχουν δύο προσεγγίσεις. Η μία των προσωρινών μέτρων στήριξης όπως το market pass και η δεύτερη έχει να κάνει με τις μόνιμες αυξήσεις και τα μέτρα σωστής λειτουργίας της αγοράς. Πιστεύουμε πια στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου της μεγάλης ακρίβειας. Το market pass είναι σημαντική βοήθεια που έχουμε δώσει. Υπάρχουν άλλα μέτρα όπως η έκτακτη στήριξη σε ένα μεγάλο αριθμό συνταξιούχων και οι μόνιμες αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, μια ακόμα αύξηση στους συνταξιούχους, μία ακόμα αύξηση στον κατώτατο μισθό. Δεν διστάσαμε να τα βάλουμε με μεγάλους και να επιβάλλουμε πρόστιμα τα οποία βεβαίως και πληρώθηκαν».

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για τα περιθώρια κέρδους και να γνωρίζουν όλες και όλοι ότι δεν υπάρχουν επιχειρήσεις που μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς από τους ελέγχους γιατί μπορεί να είναι μεγάλες. «Δεν πίστευαν πολλοί ότι θα βάλουμε τάξη στο μπάχαλο της Μυκόνου. Το κάναμε. Επιμένω πολύ σε αυτή την πολιτική της νομιμότητας παντού. Δεν υπάρχουν έξυπνοι και κορόιδα. Το ίδιο ισχύει και για τη φοροδιαφυγή. Γνωρίζουμε που βρίσκονται οι εστίες φοροδιαφυγής», συμπλήρωσε.

Exit mobile version