Μητσοτάκης για ακρίβεια: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση -Τι είπε για ΦΠΑ και εισφορές

Κυριάκος Μητσοτάκης

Ευρωπαϊκή παρέμβαση για την ακρίβεια θα ζητήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ  «ετοιμάζω μια επιστολή προς  την κ. φον ντερ Λάιεν  μέσω της οποίας  θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση προκειμένου να μας εξηγούν οι πολυεθνικές γιατί τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές αγορές. Η Ευρώπη εκεί έχει τη δυνατότητα κανονιστικά να παρέμβει -γιατί είναι πολύ δύσκολο όπως καταλαβαίνετε μια χώρα μεμονωμένα να βάλει ένα πλαίσιο σε πολυεθνικές που πωλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις. Η Ευρώπη μπορεί να το κάνει. Όλα αυτά είναι ζητήματα τα οποία τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων  την επόμενη ημέρα .Προσθέστε την αγροτική πολιτική και τη δημογραφική πολιτική».

«Θα αναζητήσουμε πανευρωπαϊκή παρέμβαση  για ζητήματα που αφορούν τις πολυεθνικές και συνεχίζουμε τη μάχη. Αλλά δεν κρυβόμαστε πίσω από το πρόβλημα. Υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας ακόμη στη χώρα ειδικά στα τρόφιμα, δεν υπάρχει όμως στο ρεύμα» επανέλαβε.

Για τις εισφορές

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα μειωθούν οι φόροι. «Πρώτη μας παρέμβαση από τη στιγμή που θα  υπάρχει δημοσιονομικός χώρος θα αφορά τις μειώσεις των εργοδοτικών εισφορών. Εκεί θέλουμε να  εστιάσουμε την προσπάθεια μας».

Ενώ όσον αφορά στο πότε θα γίνει αυτό είπε  «δεν θα σας δώσω αυτή τη στιγμή ακόμη  κάποια συγκεκριμένη δέσμευση. Έχουμε δεσμευθεί για σταδιακή μείωση των εισφορών εντός αυτής της τετραετίας .Και εκεί θα εστιάσουμε αυτή τη στιγμή τη προσοχή μας. Και μακάρι να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε τόσο ισχυρά δημοσιονομικά -που να μας επιτρέπεται από τα δημόσια οικονομικά και όχι από την Ευρώπη να μπορέσουμε να μειώνουμε και τον  ΦΠΑ. Αλλά αυτό δεν  είναι κάτι το οποίο θα γίνει άμεσα».

Exit mobile version