Quantcast
Μητσοτάκης: Έρχονται περαιτέρω περιορισμοί και σε άλλες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης πέραν του Airbnb - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Έρχονται περαιτέρω περιορισμοί και σε άλλες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης πέραν του Airbnb

δημοσιεύτηκε:

Γίνεται μελέτη μιας ακόμη πρωτοβουλίας για παραπάνω περιορισμούς στο Airbnb και σε άλλες πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, έρχεται μία ακόμα πρωτοβουλία την οποία μελετάει η κυβέρνηση για την ανάγκη να μπουν παραπάνω περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση και πρόσθεσε πως «όποιος το κάνει ως επιχείρηση πρέπει να φορολογηθεί ως επιχειρηματίας και αν πρέπει να βάλουμε πρόσθετους περιορισμούς στις μέρες που θα νοικιάζεις το σπίτι σου θα το μελετήσουμε » .

Και μίλησε και για το θέμα των υψηλών ενοικίων. Η  αγορά ακινήτων είναι πρωτίστως ζήτημα προσφοράς και ζήτησης και πρέπει να αξιοποιήσουμε κλειστά σπίτια είπε και αναφέρθηκε στα σχετικά προγράμματα της κυβέρνησης όπως π.χ. το “Ανακαινίζω – Νοικιάζω”. «Τώρα με μία βοήθεια από το κράτος και με τα ενοίκια να έχουν ανέβει έχει πρόσθετο κίνητρο να το επισκευάσει κάποιος που το έχει κλειστό και να το νοικιάσει», επισήμανε. Ο πρωθυπουργός είπε ότι έρχεται μία ακόμα πρωτοβουλία την οποία μελετάει η κυβέρνηση για την ανάγκη να μπουν παραπάνω περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση. «Όποιος το κάνει ως επιχείρηση πρέπει να φορολογηθεί ως επιχειρηματίας και αν πρέπει να βάλουμε πρόσθετους περιορισμούς στις μέρες που θα νοικιάζεις το σπίτι σου θα το μελετήσουμε», ανέφερε. Είπε επίσης ότι το νέο πρόγραμμα Σπίτι μου θα αφορά και τις ηλικίες μεταξύ 40-50. «Εφόσον καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε πρόσθετη χρηματοδότηση από την ανακατανομή των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης», διευκρίνισε.

Τράπεζες: Για τις προμήθειες συναλλαγών

Για τις τράπεζες και τα κέρδη τους τόνισε πως πρέπει να μειωθούν οι προμήθειες, ειδικά στις χαμηλές συναλλαγές. «Υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορεί να έχουν οι πολίτες. Το σύστημα iRIS για πληρωμές έως 500 ευρώ. Υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός που θα υποχρεώσει τις τράπεζες να μειώσουν τις προμήθειες», συμπλήρωσε. «Δεν μπορεί να τα περιμένει ο τραπεζικός κλάδος όλα από το κράτος. Εμείς κάναμε το πρόγραμμα Σπίτι μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των τραπεζών. Τώρα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν και αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο», υπογράμμισε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.