Quantcast
Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: 120 μεταρρυθμίσεις και 89 ορόσημα στους μπλε φακέλους - Αυτά θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: 120 μεταρρυθμίσεις και 89 ορόσημα στους μπλε φακέλους – Αυτά θα είναι τα πρώτα νομοσχέδια

δημοσιεύτηκε:

Για τα πρώτα νομοσχέδια της νέας κυβέρνησης μίλησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Το πρώτο νομοσχέδιο όπως – έχω δεσμευθεί -θα αφορά την οργάνωση του κράτους, την μετεξέλιξη του σχήματος του επιτελικού κράτους έτσι ώστε ο συντονισμός μας και η άσκηση της κεντρικής πολιτικής να γίνει πιο αποτελεσματική» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει τις κεντρικές και τις οικονομικές δεσμεύσεις, μια από αυτές είναι η επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του δημοσίου αντί του Υπερταμείου στις οποίες οι δύο εταιρείες αυτές είχαν εκχωρηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά θα συμπεριλαμβάνεται και μια νομοθετική υποχρέωση που από εδώ και στο εξής: πιστεύω ότι την κατακτήσαμε πολιτικά σε αυτήν την προεκλογική περίοδο και αυτή δεν είναι άλλη από την υποχρέωση τα προεκλογικά κόμματα όλων των κομμάτων να κοστολογούνται από έναν ανεξάρτητο φορέα . Και παράλληλα μέλημά μας θα είναι η δρομολόγηση οικονομικής ανακούφισης πολιτών εξακολούθησης της αντιμετώπισης του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας ειδικά στα τρόφιμα αλλά και η κάλυψη κάποιων πολύ επίκαιρων και έκτακτων αναγκών.

Να αναφέρω ενδεικτικά μια, την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές  με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού  τόσο από τις ένοπλες δυνάμεις όσο και από την πυροσβεστική» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ιεράρχησε εκ νέου τις τέσσερις μεγάλες προτεραιότητες της τρέχουσας τετραετίας, δηλαδή, όπως είπε:

– Καλύτεροι Μισθοί

– Καλύτερο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

– Καλύτερο Κράτος και

– Μια καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

Τόνισε στους υπουργούς του δε ότι «οι μπλε φάκελοι που βρίσκονται μπροστά σας περιέχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα τετραετίας».

«Είμαστε υπηρέτες του δημοσίου συμφέροντος άρα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής αλλά και την είσοδο πολλών μικρότερων κομμάτων στη Βουλή, ο πρωθυπουργός επεσήμανε με νόημα ότι πολύ σχηματισμοί δεν σημαίνουν κατ΄ ανάγκην δημοκρατική πολυφωνία αλλά πολλές φορές διαμορφώνουν μια πολιτική κακοφωνία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.