Μητρόπουλος: «Ταφόπλακα» στα αναδρομικά των συνταξιούχων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί γραπτώς και αμετακλήτωςνα μην καταβάλει στους συνταξιούχους τις αναδρομικές διαφορές από την περικοπή των συντάξεών τους, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης για την υπεράσπιση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του,σύμφωνα με το κείμενο της από 3/12/2017 Συμφωνίας για την τρίτη αξιολόγηση («Supplemental Memorandum of Understanding: Greece, Third Review of the ESM Programme» Chapter. 2.5.1, page 14), η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η τρόικα έθεσαν οριστικά «ταφόπλακα» στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και των άλλων Δικαστηρίων που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές και παράνομες τις περικοπές των συντάξεων του β’ Μνημονίου (ν. 4046/2012) και των εφαρμοστικών του νόμων.

Μάλιστα, με περίσσεια θράσους, κυβέρνηση και δανειστές αποτιμούν σε 2 μονάδες του ΑΕΠ (3,6 δις ευρώ) την …ωφέλειά τους από την οριστική και αμετάκλητη άρνηση εφαρμογής των αποφάσεων των Ελληνικών Δικαστηρίων, ποσό που αντιστοιχεί στις απώλειες των συνταξιούχων!

Σήμερα η ΕΝΥΠΕΚΚ δίνει στη δημοσιότητα στα αγγλικά και μεταφρασμένο στα ελληνικά το κείμενο της ντροπής που υπέγραψε η «αριστερή» κυβέρνησή μας με τους «Θεσμούς» και αποκαλύπτει τον εμπαιγμό τους εις βάρος των συνταξιούχων και ολόκληρου του πολύπαθου λαού μας!

Παραθέτουμε το κείμενο στην αγγλική (σελ. 14).

«2.5.1 Pensions. The Authorities have adopted a comprehensive reform of the pension system, to strengthen long-term sustainability while targeting savings of around 1 percent of GDP by 2018, mostly from the expenditure side, on top of the full absorption of the impact of the Council of State ruling on the pension measures of 2012, around 2 percent of GDP.».

και στην ελληνική:

«2.5.1 Συντάξεις. Οι Αρχές έχουν υιοθετήσει μια συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, προκειμένου να ενισχυθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, αντλώντας περίπου 1% του ΑΕΠ μέχρι το 2018, κυρίως από περικοπές συντάξεων, πέραν της αποφυγής της εκτέλεσης των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές του 2012, ύψους περίπου 2% του ΑΕΠ.».


Exit mobile version