Quantcast
Μικρή κάμψη στις ελληνικές εξαγωγές ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στο επτάμηνο - enikonomia.gr
share

Μικρή κάμψη στις ελληνικές εξαγωγές ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στο επτάμηνο

δημοσιεύτηκε:

Αρνητική τροχιά ακολούθησαν στο επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2016 οι περισσότεροι δείκτες του κλάδου της ένδυσης, ενώ αντίθετα ανοδική ήταν η πορεία της κλωστοϋφαντουργίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

“Η γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας μιας και η επιβολή πρόσθετων φοροεισπρακτικών μέτρων αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες αυτής της εξέλιξης [στον κλάδο της ένδυσης]” υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΠΕΕ.

Ειδικότερα, η παραγωγή ενδυμάτων στο πρώτο επτάμηνο του 2016 κατέγραψε μείωση 12,7%, ο κύκλος εργασιών σημείωσε μείωση 1,7% , οι εξαγωγές κατέγραψαν πτώση 6,5% , ενώ οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,6% και οι εισαγωγές κατά 7,6%. Σε αξία οι εξαγωγές ενδυμάτων ανήλθαν σε 319 εκατ. ευρώ, έναντι 340 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Αντίθετα, “καλή” χαρακτηρίζει την πορεία της κλωστοϋφαντουργίας ο ΣΕΠΕΕ, αφού καταγράφηκε αύξηση 5,2% στην παραγωγή, 7,7% στον κύκλο εργασιών, 15,4% στις εξαγωγές και 13,2% στις εισαγωγές. Οι εξαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων ανήλθαν σε 295 εκατ. ευρώ από 260 εκατ. ευρώ το 2015.

Συνολικά η αξία των ελληνικών εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας συμπεριλαμβανόμενης και της πρωτογενούς παραγωγής (βαμβακιού) το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2016 ανήλθε σε 693 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μικρή κάμψη 0,8% έναντι του 2015._


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.