Μετ’ εμποδίων η μεταφορά διαθεσίμων του ΙΚΑ στην ΤτΕ

Διεκόπη για λίγη ώρα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ, το οποίο συνεδριάζει σήμερα για να λάβει απόφαση για την μεταφορά 70 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος και την μετατροπή τους σε ρέπος για το διάστημα από τις 7 έως τις 26 Μαΐου.

Περίπου πενήντα συνταξιούχοι του ΙΚΑ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εργαζομένων ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη εισέβαλαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την συγκεκριμένα επιλογή του Ιδρύματος να αξιοποιήσει την ρευστότητα του. Σημειώνεται ότι  οι συνταξιούχοι είχαν προγραμματίσει την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στις 3 το μεσημέρι έξω από το κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις για αρκετή ώρα με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο οποίος ζητούσε την αποχώρησή τους από την αίθουσα, δεχόμενος ωστόσο την παρουσία του κ. Κουμπούρη στη συνεδρίαση. Ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων κάλεσε τη διοίκηση του ΙΚΑ και την κυβέρνηση να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση των αποφάσεων.

Η συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί.

 

Exit mobile version