Μέσα στον Απρίλη «ανοίγουν» οι πρώτες 2.500 θέσεις εργασίας σε hot spots

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η κατανομή των ειδικοτήτων για τις πρώτες 2.500 θέσεις εργασίας σε hot spots σε όλη την Ελλάδα και εντός του τρέχοντος μήνα πρόκειται να ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα για τη δημιουργία των θέσεων αυτών.

Το πρόγραμμα αυτό, όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, θα δημιουργήσει συνολικά 5.000 θέσεις σε δομές υποστήριξης των προσφύγων τις οποίες θα καλύψουν άνεργοι διαφόρων ειδικοτήτων. Οι εργαζόμενοι θα εργάζονται για οκτώ μήνες, θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό και επίδομα νυχτερινής εργασίας, θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, ενώ όσοι εργαζόμενοι αλλάξουν τόπο διαμονής, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για το προσφυγικό, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 40 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από  κοινοτικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης 2014-2020, και από εθνικούς πόρους.

Exit mobile version