Quantcast
Μέρκελ: Συμφωνία και μετά το δημοψήφισμα με τους δικούς μας όρους - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Συμφωνία και μετά το δημοψήφισμα με τους δικούς μας όρους

δημοσιεύτηκε:

Ανοικτή στη δυνατότητα διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά μόνο εφόσον είναι η Ελλάδα αυτή που θα δείξει διάθεση συμβιβασμού, καθώς θεωρεί ότι η προσφορά των θεσμών ήταν πολύ γενναιόδωρη.Τα αναπτυξιακά κονδύλια που υπήρχαν στην πρόταση των θεσμών για την Ελλάδα, θα συνεχίσουν να υπάρχουν, είπε.

Η Μέρκελ τόνισε ότι, καθώς το τρέχον πρόγραμμα λήγει αύριο το βράδυ, δεν θα υπάρχει νομική δυνατότητα ενδιάμεσης χρηματοδότησης της Ελλάδας έως ότου υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα (σημειωτέον ότι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς δεν είναι μόνο τα 1,6 δισ. ευρώ που πρέπει να πληρώσει αύριο η Ελλάδα στο ΔΝΤ αλλά και τα 3,5 δισ. ευρώ που οφείλει στην ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου). 

Η Μέρκελ είπε ότι ο Πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, δεν ζήτησε να υπάρξει έκτακτη σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα και ότι η θέση των άλλων 18 χωρών της Ευρωζώνης είναι ενιαία και στην κατεύθυνση της προστασίας του ευρώ. “Αν καταρρεύσει το ευρώ, θα καταρρεύσει η Ευρώπη” είπε.  

Ο ελληνικός λαός, είπε η Μέρκελ, πρέπει να ξέρει γιατί ψηφίζει (ναι ή όχι στο ευρώ), αλλά η ίδια δεν θέλει να δώσει την εντύπωση επηρεασμού του εκλογικού σώματος. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.