Quantcast
Μέρκελ: Στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Η κριτική που ασκείται στη Γερμανία για τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ είναι δικαιολογημένη και δεν συνιστά παρέμβαση στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία αυτή.

«Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη στην άσκηση της πολιτικής της. Έχει μία σαφή εντολή, αυτή της σταθερότητας των τιμών», δήλωσε η Μέρκελ μετά τη συζήτηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μαρκ Ρούτε.

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Γι’ αυτό είναι ευθύνη των πολιτικών να κάνουμε αυτά που πρέπει στην οικονομική πολιτική, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», συνέχισε η Μέρκελ, προσθέτοντας: «Όσο καλύτερα την κάνουμε, τόσο ταχύτερα θα έρθει η ανάπτυξη και τότε είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί και πάλι ο πληθωρισμός».

Ο αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε χθες ότι η πολιτική εκτύπωσης χρήματος και μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, με στόχο την αναζωογόνηση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, έχει φθάσει στα όρια της και οι κυβερνήσεις πρέπει να τη βοηθήσουν με τον προχωρούν σε επενδύσεις αντί να αποταμιεύουν. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.