Μελέτη Κομισιόν: Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα στον τομέα των μεταφορών

Τις τελευταίες θέσεις του «πίνακα αποτελεσμάτων της Ε.Ε. στον τομέα των μεταφορών» καταλαμβάνουν η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Στον αντίποδα βρίσκονται, όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Δανία που εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις.

Δίνοντας έμφαση στους τομείς που απαιτούν κατά προτεραιότητα επενδύσεις και χάραξη πολιτικής, ο στόχος του πίνακα αποτελεσμάτων είναι να βοηθήσει τα κράτη-μέλη να βελτιώσουν τα εθνικά τους συστήματα.

Σύμφωνα,  με την Επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ Βιολέτα Μπουλτς «ο πίνακας αποτελεσμάτων του 2015 δείχνει πόσο δυναμικός είναι ο ευρωπαϊκός τομέας μεταφορών. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε σχέση με το προηγούμενο έτος, για παράδειγμα όσον αφορά την ποιότητα των υποδομών και το άνοιγμα των αγορών σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών. Ο πίνακας αποτελεσμάτων επίσης δείχνει τι πρέπει ακόμη να γίνει, προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στον τομέα των μεταφορών ή για τη βελτίωση της βιωσιμότητάς του».

Exit mobile version