Quantcast
Mείωση εργοδοτικών εισφορών: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις-Τι είπε ο Μητσοτάκης - enikonomia.gr
share

Mείωση εργοδοτικών εισφορών: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις-Τι είπε ο Μητσοτάκης

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα περί μείωσης των εργοδοτικών εισφορών μίλησε σήμερα  μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Action 24.

«Έχουμε πει ότι θέλουμε να μειώσουμε και άλλο τις εργοδοτικές εισφορές. Σε πρώτη φάση θέλουμε να τις μειώσουμε κατά 1 μονάδα και αυτό έχει σημαντικό δημοσιονομικό αποτύπωμα. Όμως όσο σχεδιάζουμε μεσοπρόθεσμα την πορεία του προϋπολογισμού μπορώ να σας πω  ότι- οι πρώτες μειώσεις φόρων από τη στιγμή που δεν τις αντέχει η οικονομία – θα αφορούν εργοδοτικές εισφορές .Δεν θέλω αυτή τη στιγμή και δεν πρέπει να γίνω πιο συγκεκριμένος. Είναι ζητήματα που θα συζητήσουμε το δεύτερο μισό του 2024 ενόψει του προϋπολογισμού του 2025 και ενόψει της κατάθεσης του νέου μεσοπρόθεσμου .Αυτό το λέγαμε παλιά » είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η ΔΕθ είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να γίνει μια τέτοια ανακοίνωση.  « Ναι νομίζω ότι στη ΔΕΘ πάντα κάνουμε τον προγραμματισμό μας για το επόμενο χρονικό έτος . Θα πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα εκεί» συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό  ΒΙΝΤΕΟ

Η κυβερνητική δέσμευση

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την κυβερνητική δέσμευση, θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 1 ακόμα ποσοστιαία μονάδα σε δύο δόσεις. Μισή μονάδα το 2025 και μισή μονάδα το 2027. Σημειώνεται δε πως κατά  την προηγούμενη τετραετία οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες. Πάντως μετά τις – μέχρι σήμερα – μειώσεις κατά 4,4 μονάδες, οι εισφορές έχουν διαμορφωθεί ως εξής: εισφορά ασφαλισμένων 13,87%, εργοδοτών 22,29%, σύνολο 36,16%.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.