Μεϊμαράκης και Τσίπρας για την εφαρμογή του νέου μνημονίου

Δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές του νέου μνημονίου, πριν υλοποιήσει τις διατάξεις του το πρώτο εξάμηνο, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν ισχύει για τη φορολογία των αγροτών, η οποία δεν έχει νομοθετηθεί.

Η Ευρώπη, είπε, δεν θέλει να μας εξοντώσει, αλλά θέλει να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Η Ευρώπη, πρόσθεσε έχει αλλάξει πολιτική, εφαρμόζει την ποσοτική χαλάρωση, αλλά αυτό δεν το έχει καταλάβει ο κ. Τσίπρας. Θέλει να γλιτώσει την εφαρμογή του μνημονίου, είπε, και γι’ αυτό τον λόγο φεύγει.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι η ΝΔ ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο εναντιώθηκε κατά τη διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνησή του, ενώ σύμμαχοι της ήταν η Αριστερά, οι πράσινοι και μεγάλο μέρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Όσον αφορά στη νέα συμφωνία (το τρίτο μνημόνιο), ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός, με πέντε σημαντικά ανοικτά θέματα, τα οποία θα τα διαπραγματευθεί η κυβέρνησή του : Το χρέος και η απομείωσή του, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια (για να μην δοθούν τα σπίτια στα κοράκια), οι εργασιακές σχέσεις και η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ.

Exit mobile version