Quantcast
Με σκληρή γραμμή η Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Με σκληρή γραμμή η Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Με πολύ σκληρή γραμμή και με τελεσίγραφο απέναντι στην Ελλάδα εμφανίσθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη σύνοδο κορυφής, κάνοντας σαφές ότι για να αρχίσει η συζήτηση για ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι μακροπρόθεσμο, θα πρέπει η Ελλάδα να υποβάλει ένα σχέδιο με πολύ περισσότερα μέτρα απ’ όσα είχαν ζητηθεί προ 10ημέρου.

Η Μέρκελ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας  δήλωσε στη σύνοδο ότι θα έχει όλα τα στοιχεία που ζητάμε έως την Πέμπτη, όταν θα πρέπει να εξετασθούν από το Eurogroup, αλλά η ίδια τόνισε ότι δεν είναι βέβαιη γι’ αυτό.

Η απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη Κυριακή από τη σύνοδο των χωρών της ΕΕ – και των 28 και όχι μόνο των 19 της Ευρωζώνης – καθώς, όπως είπε, πολλές χώρες εκτός της Ευρωζώνης έχουν ενδιαφέρον για την απόφαση που θα ληφθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα συζητηθεί και το Grexit.

Η γενικότερη γνώμη στη σύνοδο κορυφής ήταν ότι μπορεί το δημοψήφισμα της Κυριακής να ενίσχυσε τον κ. Τσίπρα στο εσωτερικό, αλλά οι απαιτήσεις των άλλων 18 χωρών της Ευρωζώνης έγιναν πιο πιεστικές.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.