Quantcast
Μαξίμου: Κοντά σε συμφωνία για συντελεστές ΦΠΑ 7%, 14% και 22% - enikonomia.gr
share

Μαξίμου: Κοντά σε συμφωνία για συντελεστές ΦΠΑ 7%, 14% και 22%

δημοσιεύτηκε:

Να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες όσο πιο γρήγορα γίνεται, κάτι που δεν σημαίνει και ότι η κυβέρνηση κάνει υποχωρήσεις πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει, είναι η κατεύθυνση προς τα τεχνικά κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις στο Brussels Group, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο Brussels Group συζητούνται τα ανοικτά θέματα και ειδικότερα το ζήτημα του ΦΠΑ, το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού και το ζήτημα του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναφορικά με τον ΦΠΑ οι συζητήσεις βρίσκονται κοντά σε συμφωνία στο μοντέλο που προτείνει η κυβέρνηση για τρεις συντελεστές: 7%, 14% και 22%. Η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει όσο περισσότερα τρόφιμα στον χαμηλό συντελεστή 7%, στο πλαίσιο μιας κοινωνικά δίκαιης ανακατανομής.

Ως προς το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαφορά στις εκτιμήσεις προκύπτει σε ζητήματα λογιστικού υπολογισμού δαπανών.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σηζητείται το τι θέλει να πάρει η ελληνική κυβέρνηση από μια συνολική συμφωνία, με βάση τους άξονες που έχει θέσει ο πρωθυπουργός στις πρόσφατες ομιλίες του, δηλαδή το ζήτημα της ρευστότητας,το ζήτημα της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού και της αναδιάρθρωσης του χρέους καθώς και το ζήτημα του επενδυτικού πακέτου.

Η Ομάδα Πολιτικής Διαπραγμάτευσης συνεδρίασε  υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου,

Οι κατευθύνσεις δίνονται στην ελληνική αντιπροχωπεία στο Brussels Group, σε συνεδρίαση με το ελληνικό τεχνικό κλιμάκιο που ακολουθεί της συνεδρίασης της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.