Quantcast
Μαξίμου: Καταθέσαμε τις προτάσεις της περασμένης Τρίτης με κάποιες βελτιώσεις - enikonomia.gr
share

Μαξίμου: Καταθέσαμε τις προτάσεις της περασμένης Τρίτης με κάποιες βελτιώσεις

δημοσιεύτηκε:

Η ελληνική πλευρά κατέθεσε τις προτάσεις που είχε στείλει την περασμένη Τρίτη στους θεσμούς, με κάποιες βελτιώσεις, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας ότι “θα συζητηθούν σήμερα και αύριο, ώστε, σύντομα, να κλείσει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία με βάση και την εντολή του δημοψηφίσματος” και ότι η συμφωνία παράλληλα “θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα”.

 Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις, τη χρηματοδότηση, το επενδυτικό πρόγραμμα καθώς και τη ρύθμιση του χρέους.

Σημειώνεται ότι με τις προτάσεις της περασμένης Τρίτης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδεχόταν τις προτάσεις Γιούνκερ, αλλά με αρκετές εξαιρέσεις, όπως να μην καταργηθεί η έκπτωση του ΦΠΑ στα νησιά, να μη ξεκινήσει άμεσα η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ και να ολοκληρωθεί αυτή το 2019 και να αρχίσει από τον Οκτώβριο η σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων (και όχι άμεσα, όπως προέβλεπε η πρόταση Γιούνκερ). 

Το σημερινό Eurogroup δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής, σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.