Μαρινάκης: Τι περιλαμβάνουν οι διατάξεις για τις προσλήψεις στο Δημόσιο  

Παύλος Μαρινάκης

«Συγκεκριμένες και άμεσες λύσεις τόσο για την αξιοκρατική και ταχεία στελέχωση του Δημοσίου μαζί με το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής του ανθρώπινου δυναμικού του, όσο και για τη βελτίωση της λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί την πρώτη γραμμή επαφής του κράτους με τους πολίτες, περιλαμβάνουν οι διατάξεις των δυο νομοθετικών παρεμβάσεων του υπουργείου Εσωτερικών που έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι «στο νομοσχέδιο που αφορά στην επιτάχυνση των προσλήψεων, στόχος είναι η σύντμηση των προθεσμιών σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την προκήρυξη των θέσεων μέχρι την πλήρωσή τους.

Ακόμη, με το προτεινόμενο πλαίσιο αυξάνεται δραστικά η μοριοδότηση της εντοπιότητας των υποψηφίων σε νησιωτικούς, ορεινούς και ηπειρωτικούς δήμους, που κατά περίπτωση φτάνουν έως και τον τριπλασιασμό της σχετικής πριμοδότησης.

Ταυτόχρονα, γίνεται υποχρεωτική η παραμονή στη θέση στον φορέα και στον τόπο διορισμού, για 15 χρόνια.

Από την άλλη, για όσους προσληφθούν αλλά δεν αποδεχτούν τον διορισμό ή παραιτηθούν εντός του πρώτου έτους από αυτόν, θεσπίζεται κώλυμα με το οποίο δεν θα μπορούν για τρία χρόνια να συμμετάσχουν σε νέα διαδικασία.

Το νομοσχέδιο επίσης, εστιάζει στον κρίσιμο παράγοντα για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες, την αύξηση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας.

Με τη θέσπιση του ενιαίου συστήματος ανταμοιβής δημοσίων υπαλλήλων, επιδιώκεται η παρακίνηση του μόνιμου προσωπικού για την επίτευξη προσδιορισμένων στόχων, αλλά και η επιβράβευσή τους γι’ αυτήν την επίτευξη».

Exit mobile version