Μαρινάκης: Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε σε πτωτική πορεία για τις τιμές και σε ανοδική πορεία για τα εισοδήματα

Παύλος Μαρινάκης

Σε θέματα καθημερινότητας και συγκριμένα στην ακρίβεια αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο Action24 επισημαίνοντας πως διαψεύδονται από τα στοιχεία όσοι έλεγαν ότι είναι ακρίβεια Μητσοτάκη. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, και στο γενικό πληθωρισμό και στον πληθωρισμό τροφίμων, είμαστε λίγο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό δεν είναι επιτυχία, σας προλαβαίνω. Όχι! Αλλά είναι βαθύτατος λαϊκισμός όταν εκπροσωπείς ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, να λες ότι ένα πρόβλημα το οποίο είναι ευρύτερο, είναι ένα πρόβλημα που το δημιούργησε μία κυβέρνηση. Για αυτό και, ούτε και ανέβασε τις τιμές η κυβέρνηση, ούτε προφανώς θα ρίξει, δηλαδή αν αρχίσουμε, όπως έχουμε τώρα, για τρεις συνεχόμενους μήνες μειώσεις είναι προϊόν μόνο της κυβερνητικής πολιτικής», διευκρίνισε.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι απέναντι σε αυτό η κυβέρνηση επιπλέον αυξάνει τα εισοδήματα και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

«Με τη δημιουργία θέσεων εργασίας αυξήθηκε και ο μέσος μισθός. Γιατί αυξήθηκε; Γιατί έτσι πλέον οι εργαζόμενοι, σε μια χώρα που έχει ανεργία κάτω από 12% πλέον και με τα χτεσινά στοιχεία, διαπραγματεύονται μια καλύτερη αμοιβή … Και βέβαια, πρόστιμα, έλεγχος στην αγορά. Έχουν μπει πρόστιμα που δεν είχαν μπει για ολόκληρες δεκαετίες για να συγκρατηθούν οι τιμές. Στα σχολικά είδη επιτέλους βλέπουμε μειώσεις», προσέθεσε.

Επισήμανε επ’ αυτού ότι ο ΙΕΛΚΑ λέει πως για 3 συνεχόμενους μήνες έχουμε μειώσεις μεσοσταθμικά. «Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε σε πτωτική πορεία για τις τιμές και σε ανοδική πορεία για τα εισοδήματα», προσέθεσε σημειώνοντας πως «έχουμε δώσει μια ιερή δέσμευση για μέσο μισθό 1.500 ευρώ και θα την τηρήσουμε».

 

Exit mobile version