Μαρινάκης: Νέες συναντήσεις Θεοδωρικάκου με θεσμικούς φορείς της αγοράς

Παύλος Μαρινάκης

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, αυτήν την εβδομάδα είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τους θεσμικούς φορείς της ένωσης των σούπερ μάρκετ, της βιομηχανίας τροφίμων και των πολυεθνικών εταιρειών.

«Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποφέρει αποτελέσματα, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, τον Ιούνιο οι τιμές στα σούπερ μάρκετ κατά μέσο όσο ήταν 1,92 % χαμηλότερες από πέρυσι και αναμένεται αντίστοιχη αποκλιμάκωση και για τον μήνα Ιούλιο. Ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και η συντονισμένη προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι συνεχής. Μαζί με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και τη στόχευση για τη συνεχιζόμενη αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, συμβάλλουμε στη σταδιακή ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών», επεσήμανε. Ταυτόχρονα, το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη μείωση του κόστους ζωής -την αποκλιμάκωση των τιμών στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης των νοικοκυριών- είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ενισχύεται ο θεσμικά αρμόδιος φορέας για τον ελεύθερο ανταγωνισμό -η Επιτροπή Ανταγωνισμού- με 50 νέες προσλήψεις ειδικών επιστημόνων.

Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης -η ΔΙΜΕΑ- διενεργεί ελέγχους σε 26 μεγάλες εταιρείες για την εφαρμογή του νόμου για τη συγκράτηση των τιμών. Ενώ, παράλληλα, ενισχύεται και ο ρόλος των περιφερειών μέσα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους για σχετικούς ελέγχους.

Αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η πλατφόρμα e-katanalotis, που παρέχει πληροφορίες στους καταναλωτές για τα προϊόντα, ώστε να μπορούν οι πολίτες να κάνουν τις πιο συμφέρουσες αγορές.

Ταυτόχρονα, προχωρά η συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της επιχειρηματικότητας, ώστε να ανταποκριθούν στην ανάγκη μείωσης των τιμών με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Την εβδομάδα αυτή είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τους θεσμικούς φορείς της ένωσης των σούπερ μάρκετ, της βιομηχανίας τροφίμων και των πολυεθνικών εταιρειών.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποφέρει αποτελέσματα, καθώς -όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών- τον Ιούνιο οι τιμές στα σούπερ μάρκετ κατά μέσο όσο ήταν 1,92 % χαμηλότερες από πέρυσι και αναμένεται αντίστοιχη αποκλιμάκωση και για τον μήνα Ιούλιο.

Ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και η συντονισμένη προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι συνεχής. Μαζί με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και τη στόχευση για τη συνεχιζόμενη αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, συμβάλλουμε στη σταδιακή ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.

Exit mobile version