Quantcast
Μαρινάκης: H κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της ακρίβειας - enikonomia.gr
share

Μαρινάκης: H κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της ακρίβειας

δημοσιεύτηκε:

«Η κυβέρνηση κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της ακρίβειας, ο πληθωρισμός υποχωρεί ενώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στην πατρίδα μας έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο γεγονός που αποδεικνύει ότι οι κινήσεις που έχουμε ήδη πραγματοποιήσει αποδίδουν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκη, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Επίσης, αναφέρθηκε σε όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τονίζοντας ότι πρόκειται για μια μάχη η οποία συνεχίζεται χωρίς θριαμβολογίες ενώ τα στοιχεία αντανακλούν μια καθαρή εικόνα. Τα πολλά αναχώματα τα οποία έχουμε υψώσει μέχρι στιγμής είναι αποτελεσματικά. Το σημαντικότερο είναι ότι βλέπουμε να πλησιάζει σταδιακά ο επίλογος αυτής της δοκιμασίας που επιβαρύνει όλα τα νοικοκυριά», επαναλαμβάνοντας ότι «κεντρικός στόχος και καλύτερη απάντηση στον πληθωρισμό είναι οι μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα. Στο σχολικό καλάθι ήταν η επόμενη αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου κάνοντας λόγο για μεσοσταθμική μείωση του κόστους για το νοικοκυριό μεγαλύτερη του 5%.

Η μάχη για τη μείωση των τιμών είναι και θα είναι συνεχής. Η ανακούφιση των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της ακρίβειας είναι πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης», τόνισε και είπε πως το υπουργείο Ανάπτυξης με καθημερινούς ελέγχους παρακολουθεί την τήρηση των μέτρων στην αγορά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.