Μαθιός (ΣΒΑΠ): Η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά δεν επιτρέπει κανένα μέτρο

«Κανένα  μέτρο  δεν μπορεί να εφαρμοστεί  όσο υπάρχει έλλειψη ρευστότητας στην αγορά» δήλωσε  χαρακτηριστικά   ο πρόεδρος  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Δημήτρης Μαθιός στην  έκτακτη σύσκεψη του Δ.Σ. του Συνδέσμου  όπου εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στην οικονομία ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος ανέφερε ότι: «η  ρευστότητα για την αγορά είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας». Και συνέχισε  διευκρινίζοντας ότι: «εάν δεν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα συνέχισης της δανειοδότησης της χώρας και πλήρους κάλυψης της κεφαλαιακής προστασίας των Τραπεζών οι επιχειρήσεις δεν θα είναι σε θέση ούτε να αξιολογήσουν ούτε να κοστολογήσουν την προσαρμογή τους σε νέα μέτρα που μπορεί να επιβαρύνουν την παραγωγή».

«Οι επιχειρήσεις  της μεταποίησης  θεωρούν  υποχρέωσή τους να συμμετέχουν σε προγράμματα ανάπτυξης, βελτίωσης των εργασιακών σχέσεων και αντιμετώπισης της ανεργίας. Ωστόσο η παρουσία τους  σε  τέτοιες  προσπάθειες είναι αδύνατη όταν το οικονομικό περιβάλλον και η πολιτική που το καλύπτει έχει κενά και ασάφειες που προκαλούν προβλήματα ρευστότητα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος  του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς.

 «Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στις προγραμματικές της δηλώσεις όλα όσα έχουν υπογραμμισθεί από τον επιχειρηματικό κόσμο για τις επιβαλλόμενες προτεραιότητες», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μαθιού,  λέγοντας ότι:  «Τα μέτρα και  οι υποχρεώσεις με την σημερινή ασφυκτική κατάσταση σε ρευστό είναι αδύνατον να επιτύχουν».

Exit mobile version