Λογαριασμοί ρεύματος: Ζητούν πίσω χιλιάδες ευρώ από επιδοτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών

ρεύμα

Ζητούν πίσω χιλιάδες ευρώ από επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος, ελεύθερων επαγγελματιών όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος  του Ε.Ε.Α και Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

« Τις τελευταίες ημέρες φτάνουν συνεχώς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τα παράπονα επαγγελματιών που ξαφνικά επιβαρύνονται με μεγάλα ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα που είχαν καταναλώσει την περίοδο 2022-2023. Υπάρχουν περιπτώσεις μελών μας που καλούνται να πληρώσουν σε παρόχους εκατοντάδες ευρώ και μάλιστα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Όπως μάθαμε, πρόκειται για ποσά που είχαν καταχωρηθεί εκείνη την περίοδο ως κρατική επιδότηση. Μόνο που τελικά δεν εγκρίθηκε ποτέ η καταβολή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και πλέον, μετά από πρόσφατη υπουργική απόφαση, οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία είσπραξης αυτών των ποσών » σημειώνει ο κ.Χατζηθεοδοσίου.

Οι απορίες

«  Όλο αυτό που γίνεται θεωρούμε ότι είναι ανεπίτρεπτο και καλούμε τα συναρμόδια υπουργεία να μας απαντήσουν σε κάποιες εύλογες απορίες:

Ως Επιμελητήριο ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις με τρόπο απλό και κατανοητό από κάποιον υπεύθυνο και όχι παραπομπή σε κάποιο ΦΕΚ ή σε υπουργικές αποφάσεις του παρελθόντος. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν κάθε λεπτομέρεια που έχει σχέση με τέτοιου είδους ζητήματα καθώς από την εξέλιξη τους καθορίζεται και ο  οικογενειακός και επαγγελματικός τους προϋπολογισμός » συμπληρώνει.

Exit mobile version