Quantcast
Λογαριασμοί ιντερνετ: Ποιες αλλαγές έρχονται από το 2025 - enikonomia.gr
share

Λογαριασμοί ιντερνετ: Ποιες αλλαγές έρχονται από το 2025

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται αλλαγές στους λογαριασμούς ιντερνετ ορισμένων καταναλωτών. Όπως αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, καταργείται το τέλος σταθερής τηλεφωνίας (5%) για συνδέσεις με οπτική ίνα (≥100 mbps) . Με σκοπό την ανάπτυξη της ψηφιοποίησης της ελληνικής οικονομίας και της ευρυζωνικότητας υψηλών ταχυτήτων μέσω οπτικών ινών, καταργείται το τέλος σταθερής τηλεφωνίας που ανέρχεται σε 5% για συνδέσεις με οπτική ίνα με ταχύτητες 100 mbps και άνω. Το δημοσιονομικό κόστος εκτιμάται σε 24 εκατ. ευρώ ετησίως. Το μέτρο ανήκει στις παρεμβάσεις  για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος για το 2025.

Το πρόγραμμα voucher

Υπενθυμίζεται πως η Κομισιόν έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως  για το πρόγραμμα voucher ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ αναφορικά με την προώθηση της χρήσης ταχύτατου ίντερνετ στην Ελλάδα.  Ενώ από την πλευρά της  η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε πει πως  το νέο κουπόνι Gigabit Voucher, η επιδότηση για την οπτική ίνα υπερυψηλών ταχυτήτων θα μπορεί να δοθεί εντός του μήνα.

Σημειώνεται δε πως η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται εν μέρει από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΜΑΑ) και πως ο στόχος είναι να εγγραφούν οι δικαιούχοι σε ευρυζωνικές υπηρεσίες που προσφέρουν ταχύτητα καταφόρτωσης τουλάχιστον 250 Mbps ή συμμετρικές ταχύτητες τουλάχιστον 100 Mbps. Η ενίσχυση θα δίνεται με τη μορφή voucher  ύψους έως και 200 ευρώ, θα καλύπτει έως και το 50% των επιλέξιμων δαπανών,  ενώ το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 24 μηνών.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.