Quantcast
Λίντνερ: Η Γερμανία ενθαρρύνει την Ελλάδα να συνεχίσει την ίδια οικονομική πολιτική - enikonomia.gr
share

Λίντνερ: Η Γερμανία ενθαρρύνει την Ελλάδα να συνεχίσει την ίδια οικονομική πολιτική

δημοσιεύτηκε:

Η Γερμανία εκτιμά τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ενθαρρύνει την κυβέρνηση να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, Κρίστιαν Λίντνερ.

Ο κ. Λίντνερ σε συνέντευξή του σήμερα κλήθηκε να σχολιάσει την επενδυτική βαθμίδα που αναμένεται να δοθεί στην Ελλάδα. Ο κ. Λίντνερ δεν θέλησε να σχολιάσει τις αποφάσεις που θα λάβουν οι οίκοι αξιολόγησης, αλλά είπε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειες που γίνονται στην Ελλάδα. Υποστηρίξαμε την ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Αλλάξαμε κάποιες διμερείς συμφωνίες για να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να βελτιώσει ταχύτερα την οικονομική κατάσταση. Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα εκτιμώνται πολύ από τη γερμανική κυβέρνηση και ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση και άλλους να συνεχίσουν έτσι».

Οι αμυντικές δαπάνες και το χρέος

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε ακόμα ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ανάγκη από αμυντικές δαπάνες, με δεδομένο τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο δεν υποστήριξε την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από την δημοσιονομική πειθαρχία. «Ασφαλώς, πρέπει να βελτιώσουμε τις δυνατότητές μας για την ασφάλεια στην Ευρώπη. Η γεωπολιτική κατάσταση έχει σίγουρα αλλάξει εντελώς», είπε ωστόσο σημείωσε  ότι: «Δεν είμαι ακόμη πεπεισμένος ότι χρειαζόμαστε εξαιρέσεις από τους δημοσιονομικούς κανόνες για τις αμυντικές δαπάνες».

Ερωτηθείς αν η Γερμανία παραμένει σταθερή στο αίτημά της για ετήσια μείωση του χρέους κατά 1% του ΑΕΠ εκ μέρους των υπερχρεωμένων κρατών, ή αν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης, ο Κρίστιαν Λίντνερ απάντησε ότι η Γερμανία ανησυχεί ότι οι υψηλότεροι δείκτες χρέους και τα υψηλότερα ετήσια ελλείμματα, είναι πιθανό να αποδυναμώσουν την ενιαία αγορά και το ευρώ στο μέλλον. Πρόσθεσε όμως ότι «η Γερμανία είναι ανοιχτή στην ιδέα μιας γενικής ρήτρας διαφυγής, για εξαιρετικές περιστάσεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.