«Η παρουσία στην Αθήνα των διαχειριστών από 98 χρηματιστήρια του κόσμου, μέλη της WFE – που φιλοξενούν σχεδόν 45.000 εισηγμένες εταιρείες με κεφαλαιοποίηση που ξεπερνάει τα 82,5 τρισ. δολάρια – είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης.
Πρόκειται για την 58η Γενική Συνέλευση και Ετήσια Συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων (WFE) που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2018 και θα φιλοξενηθεί από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Παράλληλα, επισημαίνει, ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία για το Χρηματιστήριο Αθηνών και το οικοσύστημα της κεφαλαιαγοράς μας να γνωρίσει από κοντά τον παλμό και τη δυναμική της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς μέσω των κεφαλαιαγορών διαμορφώνεται η αξία της χρηματοδότησης ΜμΕ, της ορθότερης εφαρμογής των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και της υιοθέτησης αρχών και κανόνων ESG (Environmental, Social, Governance) που αποτελούν μείζονα θέματα για όλες τις αγορές.
Σύμφωνα με τον κ. Σ. Λαζαρίδη η βιώσιμη ανάπτυξη είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για την ελληνική οικονομία για τις επόμενες δεκαετίες και αυτό απαιτεί μία αποτελεσματική χρήση της κεφαλαιαγοράς μας. Θέματα που θα συζητηθούν στην Ετήσια Συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων και αφορούν τις τεχνολογικές και κανονιστικές τάσεις στο χώρο και τις ιδιαίτερες ανάγκες κορυφαίων θεσμικών επενδυτών, είναι σημαντικό να κατανοηθούν και να ενσωματωθούν στον ευρύτερο σχεδιασμό της αποτελεσματικής χρήσης της κεφαλαιαγοράς μας.
Επίσης ο κ. Σ. Λαζαρίδης τονίζει ότι στην Ετήσια Συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων (WFE) θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε με εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής, κεφαλαιαγορών και διεθνών οργανισμών, πώς αυτά τα θέματα αναμένεται να εφαρμοστούν πιο αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον που αλλάζει δυναμικά εξαιτίας και της ψηφιακής επανάστασης.
Η Ετήσια Σύνοδος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων (WFE) αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τα κορυφαία διεθνή Χρηματιστήρια και τους κεντρικούς αντισυμβαλλομένους, τις ρυθμιστικές αρχές, τους αρμόδιους χάραξης πολιτικής και τους θεσμικούς επενδυτές να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ