Quantcast
Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές

δημοσιεύτηκε:

Με νέα μετριοπάθεια και διαφορετική στάση από την άκαμπτη που κρατούσε τελευταία, εμφανίστηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Αφού εξέφρασε την απογοήτευσή της για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, σε δήλωσή της προς το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ αναφέρει ότι το Ταμείο, παρά το αρνητικό αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, είναι έτοιμο να συνεχίσει τις προσπάθειες για προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αναλυτικά η δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρει τα εξής:

“Ενημέρωσα το  διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για το ατελέσφορο αποτέλεσμα των πρόσφατων συνομιλιών για την Ελλάδα, στις Βρυξέλλες. Μοιράστηκα μαζί τους την απογοήτευση μου  και υπογράμμισα την δέσμευση μας να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές. 

Οι ημέρες που ακολουθούν σαφέστατα θα είναι σημαντικές. Καλωσορίζω τις δηλώσεις του Eurogroup και της ΕΚΤ, για χρήση όλων των διαθέσεων μέσων για τη διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ευρωζώνης. Αυτές οι δηλώσεις υπογραμμίζουν ότι σήμερα η ευρωζώνη είναι σε μια ισχυρή θέση έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις εξελίξεις, έγκαιρα και με αποτελεσματικό τρόπο, ως είναι απαραίτητο

Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες στην περιοχή και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια αν χρειαστεί.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως απαιτείται μια ισορροπημένη προσέγγιση που θα βοηθήσει την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και την ανάπτυξης στην Ελλάδα, με τις κατάλληλες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που θα στηριχθούν με την κατάλληλη χρηματοδότηση και τα μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους.

Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να επιδιώκει αυτή την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.