Quantcast
Κυπαρισσία: Λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε beach bar που έκοβε αποδείξεις από… ταμειακές-φαντάσματα - enikonomia.gr
share

Κυπαρισσία: Λουκέτο από την ΑΑΔΕ σε beach bar που έκοβε αποδείξεις από… ταμειακές-φαντάσματα

δημοσιεύτηκε:

Λουκέτο 48 ωρών έβαλε η ΑΑΔΕ σε beach bar της Κυπαρισσίας επειδή αυτό έκοβε αποδείξεις από ταμειακές μηχανές “φαντάσματα”.

Η Αρχή πραγματοποίησε τον έλεγχο αυτό με το σύγχρονο εργαλείο, Έλεγχος-live. Σημειώνεται δε πως οι ελεγκτές με το εργαλείο αυτό έχουν πρόσβαση στο φορολογικό προφίλ των επιχειρήσεων, από όπου και αν βρίσκονται.

Αναλυτικά οι ελεγκτές της Αρχής διαπίστωσαν στην επιχείρηση αυτή πως: 

  • Είχε δηλωθεί παύση της λειτουργίας των ταμειακών μηχανών
  • Ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 15 Μαΐου  2023.
  • Τα παραστατικά εσόδων εκδίδονταν από δύο ταμειακές μηχανές, για τις οποίες είχε δηλωθεί η παύση της λειτουργίας τους, με δήλωση αυτοπαράδοσης. Παρά το γεγονός αυτό, συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά, εκδίδοντας αποδείξεις.
  • Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι καμία από τις μηχανές δεν διαβίβαζε τα δεδομένα στο e-send από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης (Μάιος 2023). Ακόμα η επιχείρηση δεν διέθετε ενεργό POS.
  • Από τον έλεγχο των Ζ διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ.

Το πρόστιμο

Πλέον του λουκέτου, στην επιχείρηση επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 13.050 ευρώ (12.050 ευρώ αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του ΦΠΑ, που εισπράχθηκε, αλλά δεν αποδόθηκε, και 1000 ευρώ για τη μη δήλωση των μηχανών στην ΑΑΔΕ).

Παράλληλα, τα βιβλία της επιχείρησης ελέγχονται σε βάθος ετών, ώστε να καταγραφεί η φορολογική της συμπεριφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αυτή ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής. Στην ίδια διεύθυνση, λειτουργούσε ο ίδιος επιχείρηση και παλαιότερα. Είχε και τότε ελεγχθεί και είχαν διαπιστωθεί πάλι φορολογικές παραβάσεις.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.