Quantcast
Κρίσιμη ημερομηνία η 18η Απριλίου για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Κρίσιμη ημερομηνία η 18η Απριλίου για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Κρίσιμη θεωρείται η ημέρα της 18ης Απριλίου για την Ελλάδα, όταν θα συνεδριάσει το Δ.Σ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ώστε να παρουσιάσει την έκθεση για την οικονομική πορεία χωρών ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η Ελλάδα.

Στο μεταξύ, σήμερα συνεδριάζει το εκτελεστικό συμβούλιο του Ταμείου, όπου θα συζητηθούν τα θέματα του Ευρωπαϊκού Τμήματος και φυσικά το ελληνικό ζήτημα.

Η συνεδρίαση θα γίνει λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις της γενικής διευθύντριας, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ανέφερε ότι δεν είναι βέβαιη αν ο Γ. Βαρουφάκης θα κάνει όσα συμφώνησαν.

Σημειώνεται ότι για τις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης, αναμένεται να ενημερώσει ο Πολ Τόμσεν, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, ενώ παρών θα είναι και ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα, Ρίτσι Γκόγιαλ, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει όλες τις λεπτομέρειες για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group.

Στη συνεδρίαση παρών θα είναι και ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, Θ. Κατσάμπας, ο οποίος αν και έχει υποβάλει την παραίτηση του, θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του έως την 1η Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα πρέπει να αποπληρώσει δόσεις ύψους άνω των 2,27 δις ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.