Κρατικές ενισχύσεις: Ποιες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως σήμερα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ” mybusinesssupport”

ενισχύσεις

Σήμερα, Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου του 2024 εκπνέει η προθεσμία για την ολοκλήρωση της β’ φάσης του ειδικού σχήματος ενίσχυσης για την Θεσσαλία μέσω της πλατφόρμας  της ΑΑΔΕ “mybusinesssupport”, όπως ενημερώνει με ανακοίνωση του το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η ενίσχυση αυτή δίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αλλά και την υποστήριξη της ΑΑΔΕ.

Ουσιαστικά σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, όπως και σε περιοχές της Περιφέρειας Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023, οι οποίες υπέστησαν οικονομικές απώλειες ως έμμεση συνέπεια των ανωτέρω φαινομένων.

Συνεπώς , οι δικαιούχοι θα πρέπει  να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία, οριστικοποιώντας την αίτησή τους έως και σήμερα .

Το ειδικό σχήμα ενίσχυσης για την Θεσσαλία

Επίσης επισημαίνεται πως στο ειδικό σχήμα ενίσχυσης για την Θεσσαλία, συμπεριλαμβάνεται ο τρόπος υπολογισμού της ενίσχυσης και για τις απαλλασσόμενες επιχειρήσεις και τους αλιείς που υπάγονται σε κατ’ αποκοπή ΦΠΑ, που έχουν υποβάλει αίτηση στην α φάση του σχήματος.

 

 

 

Exit mobile version