Κούρεμα προστίμων έως 50% από την Εφορία: Αυτό είναι το έντυπο της ΑΑΔΕ για την ομολογία της φοροδιαφυγής-Τα “ψιλά γράμματα” που πρέπει να γνωρίζετε

Εφορία

Tο έντυπο για την έκπτωση φόρου από 25% έως και 50% που θα έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που θα ομολογήσουν στην Εφορία ότι φοροδιαφεύγουν ανήρτησε η ΑΑΔΕ.

Ουσιαστικά με τη συμπλήρωση του εντύπου αποδοχής πράξεων στο πλαίσιο φορολογικού ελέγχου και μείωσης προστίμων οι παραπάνω αναγνωρίζουν  την φοροδιαφυγή που έχουν  διαπράξει και μετά κερδίζουν την έκπτωση αυτή . Μάλιστα η Εφορία έχει έτοιμη τη δήλωση αποδοχής της φοροδιαφυγής προς υπογραφή από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Επίσης επισημαίνεται πως στο εν λόγω έντυπο αυτό, ο φορολογούμενος  θα πρέπει να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία, το ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, το αντικείμενο εργασιών, τα στοιχεία της διεύθυνσης και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και τα στοιχεία του νόμιμου ή φορολογικού εκπροσώπου και μετά  την υπό μορφή υπεύθυνης δήλωσης  θα πρέπει να αποδεχθεί:

Το έντυπο

Αναλυτικά παρακάτω παρατίθεται το έντυπο της Δήλωσης αποδοχής πράξεων στο πλαίσιο φορολογικού ελέγχου σύμφωνα με το άρθρο 75 του Ν. 5104/2024 (Α’ 58) – ΚΦΔ και μείωσης προστίμων:

 

Παράλληλα επισημαίνεται πως η  δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ και αφού καταβληθεί το 25% της οφειλής το υπόλοιπο 75% μπορεί να εξοφληθεί σε έως 12 έντοκες μηνιαίες δόσεις.

 

Oι εκπτώσεις

Υπενθυμίζεται δε πως από την 1η Οκτωβρίου ισχύει η φορολογική νομοθεσία για τις νέες κλιμακωτές εκπτώσεις στα πρόστιμα που θα έχουν όσοι παραδέχονται ότι είχαν υποπέσει σε παραβάσεις φοροδιαφυγής. Αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν  τα εξής:

 

Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό της έκπτωσης στα πρόστιμα διαμορφώνεται ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεσή του (κοινοποίηση του φόρου, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών ή Διοικητικά Δικαστήρια).

 

 

 

Exit mobile version