Quantcast
Κορκίδης: Να μπει οριστικό τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας - enikonomia.gr
share

Κορκίδης: Να μπει οριστικό τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας

δημοσιεύτηκε:

Η αγορά όσο και οι πολίτες έχουν ανάγκη να μπει ένα οριστικό τέλος στα διάφορα σενάρια χρεοκοπίας, διπλού νομίσματος, capital control, IOUs κλπ, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ (Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου) Βασίλης Κορκίδης κατά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ένα εθνικό πλαίσιο στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ σημείωσε ότι «το κλίμα ρήξης, που προς το παρόν επικρατεί, δημιουργεί πανικό στην κοινωνία και την οικονομία με απόδειξη τα 26 δισ. ευρώ που «έφυγαν» από τις ελληνικές τράπεζες. Το πρώτο τρίμηνο του 2015 καταγράφει στην αγορά μόνο αρνητικά πρόσημα: -20% σε κύκλο και όγκο πωλήσεων, -16% εισαγωγές, -13% εξαγωγές, -2,1% ο αποπληθωρισμός επί 24 μήνες, αρνητική πιστωτική επέκταση από τις τράπεζες επί 52 μήνες και ρευστότητα μηδέν. Οι προοπτικές προδιαγράφονται δυσοίωνες, όσο επικρατεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Κορκίδης, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ,ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για τη νέα, πρόταση της διοίκησης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), σχετικά με την αγορά μετοχών του ΟΛΠ και τη δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος, με στόχο να δημιουργηθεί στον Πειραιά ένα δυναμικό σχήμα τριμερούς συνεργασίας,  του ελληνικού Δημοσίου και δύο παγκοσμίων παικτών – της πρώτης στον κόσμο ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας και ενός κινεζικού κολοσσού στις θαλάσσιες μεταφορές.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ αναφέρθηκε και στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία που συνεχίζει η ΕΣΕΕ, μέσω δύο ευρωπαικών εργοδοτικών οργανώσεων – της UEAPME και της Eurocommerce – με τίτλο: ‘Rethink of Greece, Trust Hellenic Commerce’ (Ξανασκέψου την Ελλάδα – Εμπιστέψου το Ελληνικό Εμπόριο), με σκοπό την ευαισθητοποίηση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, ευχήθηκε στο εμπόριο να δει καλύτερες ημέρες και άκουσε με ενδιαφέρον τις θέσεις των μικρομεσαίων της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Τόνισε, επίσης, ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της αγοράς και πιστεύει ότι το ελληνικό εμπορικό δαιμόνιο μπορεί να βοηθήσει την οικονομία της χώρας μας αυτήν την πολύ κρίσιμη περίοδο. Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι κατανοεί απόλυτα την ανάγκη του ελληνικού εμπορίου για αντιστροφή του κλίματος στην οικονομία και εξέφρασε την αισιοδοξία και την πεποίθησή του ότι, σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις της χώρας, θα εξευρεθεί σύντομα μία λύση επωφελής για όλους και η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.