Quantcast
Κοινωνική στέγαση: Έρχεται νέο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας- Τι είπε η Ζαχαράκη - enikonomia.gr
share

Κοινωνική στέγαση: Έρχεται νέο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας- Τι είπε η Ζαχαράκη

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νέο πρόγραμμα του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την κοινωνική στέγαση.

Όπως γνωστοποίησε η υπουργός  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη  κατά την ομιλία της, στη Σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (ΕPSCO) των κρατών-μελών που γίνεται σήμερα στις Βρυξέλλες  «υλοποιούμε πολλαπλά προγράμματα κοινωνικής στέγασης σε διάφορους δήμους και πρόκειται να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα ΤΑΑ για την αξιοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών ακινήτων για την κατασκευή κοινωνικών κατοικιών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να αναφέρω ότι το πρώτο μας Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό θα περιλαμβάνει την τοπική ανάπτυξη ως έναν από τους βασικούς πυλώνες του»

Επιπροσθέτως» ανέφερε η κ. Σοφία Ζαχαράκη, «λειτουργούμε με επιτυχία 256 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας , με παραρτήματα ιδίως για τους Ρομά, και 11 Κέντρα Ένταξης Μεταναστών σε όλη την επικράτεια για να διευκολύνουμε τους ευάλωτους πολίτες μας να αναζητήσουν υπηρεσίες πρόνοιας στις τοπικές τους κοινότητες. Κατά τα επόμενα τρία χρόνια στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας» υπογράμμισε η κυρία Σοφία Ζαχαράκη καταλήγοντας στην ομιλία της «θα διαθέσει περισσότερα από 355 εκατ. ευρώ για την παροχή υγιεινών γευμάτων σε
εκατοντάδες σχολεία σε 153 δήμους σε όλη τη χώρα, ωφελώντας περισσότερους από 230.000 μαθητές. Προωθούμε τις ενεργητικές πολιτικές για την αγορά εργασίας σε εθνικό επίπεδο, διαθέτοντας περίπου 155 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την κατάρτιση και την απασχόληση 10.000 δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, καθώς και για 477 Ρομά».

 

Για το πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού

Αναφερόμενη η υπουργός στο πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού τόνισε ότι «συνεχίζουμε το εμβληματικό μας πρόγραμμα, παρέχοντας εξατομικευμένη, κατ’  οίκον βοήθεια για τη διαβίωση σε περισσότερους από 900 δικαιούχους σε εθνικό επίπεδο. Επιπλέον» υπογράμμισε η κυρία Σοφία Ζαχαράκη, «σχεδιάζουμε ανακαινίσεις σε 3.300 κατοικίες, χώρους εργασίας και δημόσια κτήρια για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και των υποδομών υποστήριξης. Μετατοπίζουμε τις προσπάθειές μας από μοντέλα που βασίζονται σε παροχές προς ενεργητικές πολιτικές για την αγορά εργασίας, εφαρμόζοντας μια σειρά επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης. Αρχίσαμε ένα πρόγραμμα για την απασχόληση 10.000 ανέργων από δυσπρόσιτες ομάδες πληθυσμού, με συνολική επένδυση άνω των 50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Επιπλέον 18 εκατ. ευρώ από τον Προϋπολογισμό θα διατεθούν για την απασχόληση 1.000 ατόμων με αναπηρία σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δίνοντας το παράδειγμα στο δημόσιο τομέα».

Για την Εθνική Στρατηγική αναφορικά με  τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030

Επίσης αναφέρθηκε στην Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030. Όπως διευκρίνισε η υπουργός «η εθνική μας στρατηγική περιλαμβάνει πολλαπλούς πυλώνες, δηλαδή την προσβασιμότητα, την ανεξάρτητη διαβίωση, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και, κυρίως, την απασχόληση. Στόχος μας» διευκρίνισε η κυρία Σοφία Ζαχαράκη «είναι να μειώσουμε το χάσμα απασχόλησης για την αναπηρία, βελτιώνοντας το θεσμικό μας πλαίσιο, ενεργοποιώντας τον ιδιωτικό τομέα, ενισχύοντας τις υπηρεσίες υποστήριξης της απασχόλησης και ενθαρρύνοντας την επιχειρηματικότητα και τη συμμετοχή στον πρωτογενή τομέα. Για το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, διαθέτει πάνω από 150 εκατ. ευρώ από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να διασφαλίσει ποιοτικές υπηρεσίες και ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με αναπηρία».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.