Quantcast
Κοινωνική Αντιπαροχή: Γιατί καθυστερεί να βγει στον "αέρα" το πρόγραμμα και πότε θα γίνει ο πρώτος διαγωνισμός - enikonomia.gr
share

Κοινωνική Αντιπαροχή: Γιατί καθυστερεί να βγει στον “αέρα” το πρόγραμμα και πότε θα γίνει ο πρώτος διαγωνισμός

δημοσιεύτηκε:

Τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί να βγει στον “αέρα” το πρόγραμμα Κοινωνικής  Αντιπαροχής εξήγησε σήμερα στον ραδιόφωνο talk radio, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Πρωτογενώς και δευτερογενώς πρώτα από όλα είναι η διάταξη.  Είναι δύσκολο πρόγραμμα στο να  μπορείς να βρεις  τη βιωσιμότητα του», σημείωσε και προανήγγειλε πως θα τρέξει μέσα στο επόμενο τρίμηνο ο διαγωνισμός του προγράμματος. «Είμαστε στη χρονιά και στη στιγμή που μπορώ να σας πω σίγουρα πως μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα έχουμε τον πρώτο διαγωνισμό, κυρίως με κάποια κίνητρα από τη ΔΥΠΑ. Τι σημαίνει αυτό; Για να καταλάβουμε το πρακτικό:

Έχεις ένα ακίνητο το οποίο ανήκει στο δημόσιο κάνοντας χρήση μιας συγκεκριμένης διάταξης κάνεις έναν διαγωνισμό.  Καλείς λοιπόν την αγορά να συμμετάσχει σε αυτόν τον διαγωνισμό . Στο  διαγωνισμό αυτόν του παραχωρείς το ακίνητο .. αυτό χτίζεται .Και ένα κομμάτι σε αυτό που χτίζεται δίνεται στο κοινωνικό ενοίκιο . Κοινωνικό ενοίκιο σημαίνει ένα ενοίκιο που μπορεί να είναι 50% ή και λιγότερο από αυτό που είναι η κανονική τιμή της αγοράς. Άρα τι πετυχαίνεις;

  • Πρώτα από όλα να αξιοποιήσεις αχρησιμοποίητο  οικιστικό απόθεμα
  • Δεύτερον να έχεις περισσότερες επιλογές  κοινωνικής στέγασης και στην προσιτή στέγαση.
  • Και τρίτον δεν διαχωρίζεις τον κόσμο καθώς σε ένα οίκημα θα έχεις ανθρώπους που μπορεί να μένουν με κανονικό μίσθωμα και ανθρώπους που μένουν με το κοινωνικό μίσθωμα » συμπλήρωσε. 

«Νομίζω πως θα είναι μια κατάκτηση της  χώρας να αποκτήσει και αυτό στο ύψιστο πορτοφόλιο της κοινωνικής στέγασης», είπε μεταξύ άλλων. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.