Quantcast
«Κληρώνει» χρηματικά έπαθλα και για τις αποδείξεις! - enikonomia.gr
share

«Κληρώνει» χρηματικά έπαθλα και για τις αποδείξεις!

δημοσιεύτηκε:

Το μοντέλο της Πορτογαλίας, η οποία επιβραβεύει τους φορολογούμενους που συλλέγουν αποδείξεις με την κλήρωση χρηματικών επάθλων, θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και στην Ελλάδα, προτείνοντας μάλιστα το μέτρο αυτό στην επιστολή με τις προτάσεις που έστειλε στην τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προτείνει την καθιέρωση λοταρίας με χρηματικά έπαθλα από 500 έως 1.000 ευρώ, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των φορολογικών εσόδων του δημοσίου.

Οπως μετέδωσε ο τηλεποτικός σταθμός Mega, τη θέση του λαχνού θα έχει η απόδειξη που θα παίρνει ο κάθε πολίτης. Οι πολίτες θα στέλνουν τον μοναδικό αριθμό των αποδέιξεων με ένα sms στο τερματικό της αρμόδιας υπηρεσίας και κάθε μήνα θα γίνεται μια κλήρωση με πολλούς τυχερούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να δοθούν και μεγαλύτερα ποσά, έως και 10.000 ευρώ, ανάλογα και με την επιτυχία του μέτρου.

Η πρόταση παρουσιάστηκε και στις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι με την τρόικα, η οποία ζήτησε περισσότερα στοιχεία. Ισχυρό χαρτί της ελληνικής πλευράς είναι η εφαρμογή του μέτρου στην Πορτογαλία – όπου κληρώνονται και πολυτελή αυτοκίνητα – με θεαματικά αποτελέσματα, καθώς η ζήτηση αποδείξεων αυξήθηκε 45% και τα έσοδα κατά 800 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο.

Η λοταρία των αποδείξεων εφαρμόζεται επίσης στη Μάλτα, τη Σλοβακία, την Ταϊβάν, την Αργεντινή, την Κολομβία, το Πόρτο Ρίκο και τη Βραζιλία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.