Quantcast
Κίνητρα σε επιχειρήσεις για παροχές σε εργαζόμενους με παιδιά εξετάζει η κυβέρνηση - Τι είπε η Ζαχαράκη - enikonomia.gr
share

Κίνητρα σε επιχειρήσεις για παροχές σε εργαζόμενους με παιδιά εξετάζει η κυβέρνηση – Τι είπε η Ζαχαράκη

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει κίνητρα σε επιχειρήσεις για παροχές σε εργαζόμενους με παιδιά. Όπως είπε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, «εξετάζουμε κίνητρα προς τις επιχειρήσεις για να παρέχουν περισσότερες παροχές σε εργαζόμενους με παιδιά. Με το βλέμμα στο δημογραφικό προχωράμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, στη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για να καλύψουμε ακόμη περισσότερες οικογένειες».

Για το πρόγραμμα Κοινωνικής Αντιπαροχής

Η ίδια μίλησε και για το θέμα της αναμόρφωσης των επιδομάτων. «Τώρα ολοκληρώνουμε σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς τα συγκεκριμένα μέτρα και τις πολιτικές που θα συμπληρώσουν το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό. Μία από τις παρεμβάσεις μας αφορά στην αναμόρφωση των επιδομάτων για τα παιδιά με έμφαση στις οικογένειες με ένα και δύο» σημείωσε και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Κοινωνικής Αντιπαροχής.

«Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει δημοσιευθεί  ο πρώτος διαγωνισμός  του σημαντικού προγράμματος της Κοινωνικής Αντιπαροχής . Είναι ένα project που δουλεύουμε πολύ καιρό  χάρη στο οποίο οι ιδιώτες θα κληθούν να αξιοποιήσουν εγκαταλελειμμένη δημόσια περιουσία για να δημιουργήσουν χιλιάδες νέα διαμερίσματα, μέρος των οποίων θα διατεθούν με κοινωνικά κριτήρια» είπε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.