Quantcast
Κέρκυρα: Διευκρινίσεις Μητσοτάκη για τη δήλωση συνταξιούχου "πεινάω"-Tι είπε για τον νόμο Βρούτση - enikonomia.gr
share

Κέρκυρα: Διευκρινίσεις Μητσοτάκη για τη δήλωση συνταξιούχου “πεινάω”-Tι είπε για τον νόμο Βρούτση

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για την υπόθεση της συνταξιούχου της Κέρκυρας έδωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών μια συνταξιούχος στην Κέρκυρα  πλησίασε τον κ. Μητσοτάκη και του είπε “πεινάω” και αυτός με τη σειρά του  είπε  να απευθυνθεί για βοήθεια στην Εκκλησία.

« Μην αναπαράγετε εδώ τα fake news της αντιπολίτευσης. Η κυρία αυτή ήρθε μαζί με τον καθολικό  επίσκοπο της Κέρκυρας. Για αυτό  έγινε η αναφορά στην Εκκλησία. Επειδή μου την έφερε ο επίσκοπος της Κέρκυρας. Θα παρακαλούσα πάρα πολύ να είμαστε προσεκτικοί στο πώς αναπαράγουμε την κοπτοραπτική  των κομμάτων η οποία είναι επιεικώς απαράδεκτη σε πολλά επίπεδα. Και δεν νομίζω τιμά το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου: ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που τα βγάζουν πέρα δύσκολα είναι κάτι το οποίο είναι δεδομένο. Εμείς ήμασταν αυτοί που αυξήσαμε τις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια .Δεν μπορώ να τις αυξήσω μαγικά και να τις διπλασιάσω» δήλωσε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης.

 

Για τον νόμο Βρούτση

Επίσης ρωτήθηκε για  ποιο λόγο κάποια στοιχεία του Νόμου Κατρούγκαλου εντάχθηκαν στον νόμο Βρούτση.

« Η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ήταν ένα μείζον ζήτημα το οποίο μας οδήγησε εξαρχής στην οικονομική κρίση. Γνωρίζουμε τα επίπεδα των συντάξεων. Κάνουμε το καλύτερο το οποίο μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνταξιούχους. Έχουμε πρόσθετα επιδόματα όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα για τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Μακάρι να μπορούσαμε να αυξήσουμε τις συντάξεις περισσότερο. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή αυτή τη δυνατότητα.

Όμως εμείς είμαστε αυτοί που αυξάνουμε πια και συντάξεις και μισθούς στον δημόσιο τομέα μετά από 14 χρόνια. Κάνουμε το καλύτερο το οποίο μπορούμε χωρίς να παραγνωρίσουμε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Και σε αυτούς τρέφουμε την προσοχή μας. Και η επιδοματική πολιτική μας για την οποία κατηγορούμαστε αυτούς  υποστηρίζει τελικά . Διότι θέλουμε μια  κοινωνική πολιτική η οποία μπορεί να υποστηρίζει τις πιο αδύναμους συμπολίτες μας »σημείωσε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.