Από 73,46 έως 173,99 ευρώ (από 3,90% φθηνότερα έως 5,48% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι) θα στοιχίσει το φετινό πασχαλινό τραπέζι, σύμφωνα με την έρευνα αγοράς που διενήργησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).
Οι τιμές αυτές αντιστοιχούν σε τραπέζι για 8 – 10 άτομα με μαγειρίτσα, δύο κύρια πιάτα, δύο σαλάτες, τσουρέκι, αυγά και φρούτα.
Ενδεικτικά, το εγχώριο αρνί στοιχίζει από 16,47 έως 28,50 ευρώ, το κατσίκι από 18 έως 28,50 ευρώ, τα εντόσθια από 4,24 έως 8,00 ευρώ και το τσουρέκι από 10 έως 32,40 ευρώ.
Το ΚΕΠΚΑ επισημαίνει σε ανακοίνωση του όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις ανώτερες και τις κατώτερες τιμές των ίδιων προϊόντων. Συνιστά προσεκτική έρευνα πριν από κάθε αγορά, προκειμένου να πετύχουμε χαμηλότερο κόστος για το τραπέζι μας.