ΚΕΦΟΔΕ Αττικής: Την Δευτέρα κάνει πρεμιέρα το Κέντρο-Πώς επηρεάζονται οι ΔΟΥ

ΑΑΔΕ

Την Δευτέρα, 17 Ιουνίου θα γίνει η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Αττικής και ταυτόχρονα αρχίζει και η μετάβαση των ΔΟΥ Αττικής στις νέου τύπου Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ) όπως ενημερώνει με ανακοίνωση της η ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, στο ΚΕΦΟΔΕ σταδιακά μεταφέρονται αρμοδιότητες για θέματα φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, ειδικών φορολογιών και μητρώου, καθώς και για θέματα εφαρμογής των διατάξεων περί τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων.
Αρχικά, στις 17/6 μεταφέρονται οι αρμοδιότητες της ΔΟΥ Ελευσίνας και στις 21/6 οι αρμοδιότητες των ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών, ΙΖ Αθηνών και Γλυφάδας.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ

Ενόψει των ανωτέρω, η λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ διαμορφώνεται ως εξής:

⦁ Την Πέμπτη 13 Ιουνίου από τις 4μμ έως τις 00:00 δεν θα είναι διαθέσιμες οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος ΦΠ, ΝΠ, Πλοίων Α’ Κατηγορίας, ΕΦΑ, ΦΠΑ, εισφοράς συναλλάγματος, απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, λοιπών και έμμεσων φόρων και «Ο Λογαριασμός μου» για τις λειτουργίες Οφειλές εκτός Ρύθμισης – Πληρωμή, Οφειλές σε Ρύθμιση – Πληρωμή και Ρυθμίσεις Οφειλών.

⦁ Την Πέμπτη 13 Ιουνίου από τις 4μμ έως τις  00:00 και την Κυριακή 16 Ιουνίου από 23:55 έως τη Δευτέρα 17 Ιουνίου  στις 9 π.μ  δεν θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία διαλειτουργικότητας προς φορείς για τη βεβαίωση εσόδων υπέρ δημοσίου και τρίτων και τη μείωση εσόδων.

⦁ Την Παρασκευή 14 Ιουνίου από τις 2:30μμ έως τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 9 π.μ δεν θα είναι διαθέσιμες για τους φορολογούμενους της ΔΟΥ Ελευσίνας, οι εφαρμογές «Τα Αιτήματα μου» και «Τα Ραντεβού μου».

Την Κυριακή 16 Ιουνίου από τις 23:55 έως τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 9 π.μ δεν θα είναι διαθέσιμες για τους φορολογούμενους της ΔΟΥ Ελευσίνας, οι εφαρμογές Φόρου Εισοδήματος ΦΠ, ΝΠ, Πλοίων Α’ Κατηγορίας, ΕΦΑ, ΦΠΑ, εισφοράς συναλλάγματος, απόδοσης παρακρατούμενων φόρων, λοιπών και έμμεσων φόρων και «ο Λογαριασμός μου» για τις λειτουργίες Οφειλές εκτός Ρύθμισης – Πληρωμή, Οφειλές σε Ρύθμιση – Πληρωμή και Ρυθμίσεις Οφειλών.

Πώς επηρεάζονται οι υπόλοιπες ΔΟΥ Αττικής

Η σταδιακή μεταφορά αρμοδιοτήτων των υπολοίπων ΔΟΥ Αττικής και η ενσωμάτωσή τους στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής θα συνεχισθεί ως εξής:

Την 1η Ιουλίου οι ΔΟΥ Χολαργού, Ψυχικού, Αιγάλεω, Περιστερίου και Αγίων Αναργύρων
Στις 8 Ιουλίου  οι ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών, Κορωπίου, Παλλήνης, Αμαρουσίου, Κηφισιάς και ΙΓ’ Αθηνών
Στις 15 Ιουλίου ΔΟΥ Α’ Αθηνών, Δ’ Αθηνών, Ηλιούπολης, Καλλιθέας και Νέας Ιωνίας
Στις 22 Ιουλίου ΔΟΥ Πλοίων, Κατοίκων Εξωτερικού, ΦΑΕ Πειραιά, Α’ Πειραιά, Ε΄ Πειραιά και Νίκαιας

Ταυτόχρονα με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στο ΚΕΦΟΔΕ Αττικής προχωρά και η σταδιακή ενοποίηση των ΔΟΥ Αττικής και η μετεξέλιξή τους σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ). Συγκεκριμένα από:

Επισημαίνεται ότι οι βασικές αρμοδιότητες των Υπηρεσιών Φορολογικής Εξυπηρέτησης είναι η:

Η εξυπηρέτηση των φορολογουμένων στις ΥΦΕ θα γίνεται με:

Επίσης ανακαθορίζεται ο χρόνος έναρξης λειτουργίας του ΚΕΦΟΔΕ Θεσσαλονίκης για τις 18 Νοεμβρίου όπου σταδιακά θα μεταφέρονται αρμοδιότητες των ΔΟΥ του Νομού στο ΚΕΦΟΔΕ και ταυτόχρονα θα μετεξελίσσονται οι ΔΟΥ, σε Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης (ΥΦΕ).

Το ΚΕΦΟΔΕ Θεσσαλονίκης

Ειδικότερα, στο ΚΕΦΟΔΕ Θεσσαλονίκης μεταφέρονται:

Exit mobile version