ΚΕΕΕ: Οι 10 παρεμβάσεις του Υπουργείου Οικονομικών κατά της φοροδιαφυγής

φοροδιαφυγή

Τις 10 παρεμβάσεις που θα κάνει το  υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και  Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, σχολιάζει με ανακοίνωση της η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

«Δέκα παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου στη Βουλή. Κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν ότι η φορολογική δικαιοσύνη και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής έχει καταστεί βασική προτεραιότητα και στην κατεύθυνση αυτή λαμβάνονται μέτρα και προωθούνται πρωτοβουλίες.

Η ΚΕΕΕ στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς λίγες μέρες πριν από την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με θέσεις και προτάσεις για θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα είχε υπογραμμίσει την ανάγκη βελτίωσης του φορολογικού περιβάλλοντος. Αναφερόταν συγκεκριμένα σε σταθερά βήματα που πρέπει να γίνουν για τη μείωση της φορολόγησης σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής. Σε όσα προβλέπονται από το προς κατάθεση ν/σ, κομβικής σημασίας θεωρείται η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με POS και η υποχρεωτική επέκτασή τους σε όλα τα επαγγέλματα καθώς και η καθιέρωση ψηφιακών παραστατικών στη διακίνηση αγαθών » σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ένωση.

Οι παρεμβάσεις που προωθούνται

« Οι παρεμβάσεις που προωθούνται συνοψίζονται στις εξής:

Exit mobile version