Κατώτατος μισθός: Η δήλωση του Τσακλόγλου για τη νέα αύξηση και όλες οι τελευταίες πληροφορίες για τις τριετίες και τα επιδόματα της ΔΥΠΑ

κατώτατος μισθός

«Την 1η Απριλίου θα ισχύσει η 4η διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, που πλέον θα ξεπερνάει τα 800 ευρώ από τα 650 ευρώ το 2019, συμβάλλοντας στην εξασφάλιση ενός, όσο το δυνατόν, πιο ικανοποιητικού βιοτικού επιπέδου για τους χαμηλόμισθους συμπολίτες μας» όπως επεσήμανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μέλημά μας είναι η αύξηση αυτή να μην κάνει ζημιά στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, που ενδεχομένως να οδηγούσε σε αύξηση της ανεργίας και άλλα αρνητικά αποτελέσματα. Νομίζω ότι οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με τη δυναμική της οικονομίας της χώρας για τα επόμενα χρόνια, όπως αυτή καταγράφεται από διεθνείς οίκους και οργανισμούς, κάνουν εφικτό τον στόχο για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ, μέχρι το τέλος της τετραετίας» συμπλήρωσε.

Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί και τι θα ισχύσει για τις τριετίες

Η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό εκτιμάται πως θα κυμανθεί μεταξύ 5,8% και 6,4% και πως αυτό θα αφορά σε 600.000 εργαζόμενους. Μάλιστα με την αναπροσαρμογή του κατώτατου αναμένεται να ισχύσουν τα εξής για τις τριετίες:

Για τα επιδόματα της ΔΥΠΑ

Από την 1 Απριλίου αναμένεται να αυξηθούν τα παρακάτω  επιδόματα της ΔΥΠΑ  λόγω της νέας αναπροσαρμογής στον κατώτατο μισθό. Αναλυτικά αυτά είναι τα εξής:

 

 

Exit mobile version