Δανειολήπτης μπήκε στον Νόμο Κατσέλη και τώρα του βγάζουν το σπίτι σε πλειστηριασμό παρόλο που θα έπρεπε να είναι προστατευμένος. Πρόκειται για τον κ. Φώτη ο οποίος εργαζόταν σε πολεμική βιομηχανία, αμείβονταν καλά, πήρε ένα δάνειο επισκευαστικό το 2008, ωστόσο στη συνέχεια δεν μπορούσε να το αποπληρώσει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.
«Έπαιρνα καλά λεφτά. Μπορούσα να πληρώνω το δάνειο, ήταν γύρω στα 85.000 ευρώ και πλήρωνα τη δόση μου κανονικά. Είχα βάλει εγγυήτρια τη μητέρα μου γιατί είχε την επικαρπία του σπιτιού. Όμως από το 2011, που άρχισαν τα μεγάλα προβλήματα, ενιαία μισθολόγια και τέτοια, ο μισθός μου, από 1.500 – 1.600 ευρώ που έπαιρνα, εκείνη την εποχή, πήγε στα 800 ευρώ. Συν αυτό, άρχισαν και προβλήματα στην εταιρεία, δε μας πληρώνανε σταθερά και τέτοια. Με αποτέλεσμα, να μην μπορώ να πληρώνω, μπήκα στον νόμο Κατσέλη, δεν μπόρεσα να πληρώνω τότε ακόμα και τον νόμο Κατσέλη γιατί μάς κάνανε τρίμηνα και τετράμηνα απληρωσιάς. Με αποτέλεσμα, να θεωρηθώ έκπτωτος το 2020», όπως κατήγγειλε ο ίδιος κ. Φώτης μιλώντας στο OPEN.
Και συνέχισε λέγοντας πως το ποσό του δανείου έχει φτάσει τώρα περίπου στα 103.000 ευρώ με 105.000 ευρώ, όπως είχε ενημερωθεί τελευταία φορά από την τράπεζα. «Η μητέρα μου είναι 95 χρονών με κινητικά προβλήματα… δεν μπορεί να περπατήσει η γυναίκα. Μένει αυτή μέσα στο σπίτι εγώ μένω με ενοίκιο με τη γυναίκα μου. Ξανά μπήκαμε στον Νόμο Κατσέλη. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την επάνοδό μου στον νόμο Κατσέλη και τώρα, η εταιρεία που έχει γίνει ο πλειστηριασμός ζητάει να εκκενωθεί το σπίτι … να φύγει η μητέρα μου. Θα πεθάνουν τη μητέρα μου πριν την ώρα της, δεν υπάρχει περίπτωση. Αυτό το δάνειο ήταν σε τράπεζα και, επί 1 χρόνο, σχεδόν τους παρακαλούσα να μού κάνουν κάποια ρύθμιση, το 2020 – 21, και ενώ μού λέγαν από τη μία μέρα στην άλλη ότι θα γίνει, τελικά με ενημέρωσαν ότι πουλήθηκε σε fund. Και αρχίζει με το fund άλλη ιστορία», είπε μεταξύ άλλων.
Τι λένε οι ειδικοί
Στην υπόθεση του κ. Φώτη αναφέρθηκε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς μιλώντας στο OPEN.
«Έγινε ο πλειστηριασμός στο ακίνητο του κ. Φώτη διότι δεν είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ένδικα μέσα. Μετά, έκανε αίτηση να επανέλθει στον νόμο Κατσέλη που έγινε και δεκτή. To δικαστήριο έκρινε και του χορήγησε προσωρινή διαταγή που του λέει ότι ” πληρώνει 180 ευρώ τον μήνα και διατηρεί το ακίνητο”. Επίσης ο κ Φώτης έστειλε mail στο fund το οποίο έλεγε” θέλω να πληρώνω τις δόσεις μου “. Δεν πήρε καμία απάντηση, δεν του έδωσαν καν λογαριασμό. Και ταυτόχρονα προχωράνε με μια εξώδικη δήλωση- είχε γίνει ήδη ο πλειστηριασμός του λένε” παρέδωσε το ακίνητο”.
Εδώ έχουμε μια δικαστική απόφαση που λέει ότι ο κ. Φώτης επανέρχεται προσωρινά στον Νόμο Κατσέλη μέχρι να γίνει το δικαστήριο της έκπτωσης. Άρα θα κριθεί. Από την άλλη ο υπερθεματιστής πάει να πάρει το ακίνητο γιατί γίνεται πλειστηριασμός. Το fund έχει κάνει τον πλειστηριασμό και συνεχίζει να διεκδικεί το ακίνητο. Ο κ. Φώτης έχει κάνει έφεση και στον Νόμο Κατσέλη για να αλλάξει η δόση του δανείου του, έχει κάνει και ανακοπή στον γινόμενο πλειστηριασμό … άρα έχει ασκήσει όλα τα τα ένδικα μέσα. Έχει δικαστική απόφαση η οποία τον καλύπτει, όμως, το fund, επειδή έχει γίνει ο πλειστηριασμός, προχωράει».
«Υπάρχει μια δικαστική απόφαση η οποία αναφέρει ότι απαγορεύεται κάθε μεταβολή στην περιουσία του, και ότι μπορεί να έχει προστασία πρώτης κατοικίας μέχρι να δικαστεί η έκπτωση. Το Fund κρατιέται στο ότι έχει γίνει ήδη πλειστηριασμός» συμπλήρωσε ο κ. Τσουκαλάς.