Καρπούζι: Πόσο έχει ανέβει η τιμή του σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ – Πού οφείλεται η αύξηση

καρπούζι

Το καρπούζι, ο «βασιλιάς» των καλοκαιρινών φρούτων φαίνεται πως χάνει τον «θρόνο» στο ψυγείο καθώς η τιμή του στις λαϊκές αγορές αγγίζει το 1 ευρώ το κιλό.

Παράλληλα επισημαίνεται πως  δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζουν ¼ καρπούζι και δίνουν σχεδόν 2,50 ευρώ. Μάλιστα ρεπορτάζ του MEGA παρουσιάζει παρακάτω αναλυτικά τη λίστα με τις τιμές πώλησης των φρούτων στις λαϊκές αγορές. Αναλυτικά:

Τι λένε παραγωγοί και καταναλωτές

Για το θέμα αυτό μίλησαν στην κάμερα του MEGA  παραγωγοί. Μάλιστα σύμφωνα με τους παραγωγούς, η παρατεταμένη ζέστη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αλλά και η μικρή φετινή παραγωγή έχουν φέρει την τιμή του καρπουζιού στα ύψη.

«Ο κόσμος δυσκολεύεται. Παίρνει ¼ καρπούζι. – Ούτε καν μισό; – Το σκέφτεται» είπε επαγγελματίας λαϊκής αγοράς. «Είναι 10 ημέρες που έχουμε 40 βαθμούς θερμοκρασία και άνω. Πόσο μπορούν να αντέξουν αυτά (σ.σ. τα καρπούζια) » διερωτήθηκε ένας άλλος επαγγελματίας λαϊκής αγοράς.

Στο θέμα της ακρίβειας αναφέρθηκαν και οι καταναλωτές της λαϊκής αγοράς. «Έδωσα 2,5ο ευρώ για 1/4 καρπούζι .Τι κάνουμε ;» είπε μια κυρία. «Δύσκολα .Και λιγότερα παίρνουμε και ό,τι μπορούμε κάνουμε», ανέφερε μία άλλη γυναίκα.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version