Quantcast
Καρπούζι: Πόσο έχει ανέβει η τιμή του σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ - Πού οφείλεται η αύξηση - enikonomia.gr
share

Καρπούζι: Πόσο έχει ανέβει η τιμή του σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ – Πού οφείλεται η αύξηση

δημοσιεύτηκε:

Το καρπούζι, ο «βασιλιάς» των καλοκαιρινών φρούτων φαίνεται πως χάνει τον «θρόνο» στο ψυγείο καθώς η τιμή του στις λαϊκές αγορές αγγίζει το 1 ευρώ το κιλό.

Παράλληλα επισημαίνεται πως  δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζουν ¼ καρπούζι και δίνουν σχεδόν 2,50 ευρώ. Μάλιστα ρεπορτάζ του MEGA παρουσιάζει παρακάτω αναλυτικά τη λίστα με τις τιμές πώλησης των φρούτων στις λαϊκές αγορές. Αναλυτικά:

  • Τα καρπούζια πωλούνται στο 0,98 ευρώ το κιλό. Ενώ σε κατάστημα τροφίμων η τιμή τους φτάνει ακόμη και 1.39 ευρώ το κιλό.
  • Τα πεπόνια: Η τιμή τους είναι στο 1,20 ευρώ το κιλό.
  • Τα κεράσια: Η τιμή πώλησης τους είναι στα 4,80 ευρώ. Ωστόσο φέτος η τιμή τους μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 ευρώ το κιλό.
  • Τα νεκταρίνια, τα ροδάκινα και οι βανίλιες πωλούνται στα 1,99  ευρώ το κιλό,
  • Σταφύλια: Η τιμή πώλησης τους αρχίζει από 2,50 ευρώ.

Τι λένε παραγωγοί και καταναλωτές

Για το θέμα αυτό μίλησαν στην κάμερα του MEGA  παραγωγοί. Μάλιστα σύμφωνα με τους παραγωγούς, η παρατεταμένη ζέστη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αλλά και η μικρή φετινή παραγωγή έχουν φέρει την τιμή του καρπουζιού στα ύψη.

«Ο κόσμος δυσκολεύεται. Παίρνει ¼ καρπούζι. – Ούτε καν μισό; – Το σκέφτεται» είπε επαγγελματίας λαϊκής αγοράς. «Είναι 10 ημέρες που έχουμε 40 βαθμούς θερμοκρασία και άνω. Πόσο μπορούν να αντέξουν αυτά (σ.σ. τα καρπούζια) » διερωτήθηκε ένας άλλος επαγγελματίας λαϊκής αγοράς.

Στο θέμα της ακρίβειας αναφέρθηκαν και οι καταναλωτές της λαϊκής αγοράς. «Έδωσα 2,5ο ευρώ για 1/4 καρπούζι .Τι κάνουμε ;» είπε μια κυρία. «Δύσκολα .Και λιγότερα παίρνουμε και ό,τι μπορούμε κάνουμε», ανέφερε μία άλλη γυναίκα.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.