Καραγκούνης: Επεξεργαζόμαστε ρυθμίσεις που θωρακίζουν ακόμη περισσότερο την υγεία και την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους

Τη Χίο επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κώστας Καραγκούνης, σε συνέχεια των προγραμματισμένων επισκέψεων που διοργανώνει η ηγεσία του Υπουργείου σε διάφορες περιοχές της χώρας και ειδικότερα στις νησιωτικές.

Ο κ. Καραγκούνης πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις, με τον Δήμαρχο Χίου κ. Ιωάννη Μαλαφή, με τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Παντελή Βρουλή, κ. Παντελή Μπουρνιά και τον κ. Νίκο Νύκτα.

Ο Υφυπουργός πραγματοποίησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου κ. Παντελής Λεγάτος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου κ. Πέτρος Κιοσκεριάν, εκπρόσωποι του φορέα τουρισμού καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών κ. Γιώργος Τούμπος.

Στην σύσκεψη αυτή ζητηθήκαν αρκετά θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας, την τοπική κοινωνία, τις συνθήκες εργασίας καθώς και τις πρωτοβουλίες που παίρνει το Υπουργείο Εργασίας όπως για παράδειγμα τα νέα ηλεκτρονικά εργαλεία και την ψηφιακή κάρτα. Συμφωνήθηκε από όλους τους συνομιλητές ότι αποτελεί κοινό τόπο η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, η πάταξη της υποδηλωμένης και αδήλωτης εργασίας αλλά και η εύρυθμή λειτουργία των επιχειρήσεων. Αναδείχθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χίος , ειδικά με την ανεύρεση εξιδεικευμένου προσωπικού τόσο στον τουρισμό και στον επισιτισμό όσο και στον αγροτικό τομέα.

Περαιτέρω, ο κ. Καραγκούνης πραγματοποίησε συνάντηση με το Εργατικό Κέντρο Χίου στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Κώστας Λίνας καθώς και το Διοικητικό του Συμβούλιο. Αναπτύχθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο την τοπική αγορά εργασίας όσο βεβαίως και γενικότερα ζητήματα όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας, η έκτακτη βάρδια, η ενίσχυση της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και πολλά άλλα.

Τέλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Χίου κ. Ελευθέριο Μπλάτζιο, καθώς και με το Σύλλογο Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Ο κ. Καραγκούνης δήλωσε: «Είναι τεράστια χαρά και τιμή που βρίσκομαι στο πανέμορφο νησί της Χίου. Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με πολλούς εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, της Δημοτικής και της Περιφερειακής Αρχής καθώς και με το Εργατικό Κέντρο που αποτελεί ένας από τους βασικούς θεσμικούς συνομιλητές μας. Είναι επίσης ευτυχής η συγκυρία ότι οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς ανεβαίνουν και τα βάρη συνεχώς απομειώνονται. Στο Υπουργείο προωθούμε μεταρρυθμίσεις με στόχο τη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, την προστασία των εργαζομένων και την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων. Οι επιδιώξεις μας για το επόμενο διάστημα είναι ήδη εκπεφρασμένες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και από την υπουργό την Νίκη Κεραμέως, και αφορούν την αύξηση του κατώτατου μισθού, την ενίσχυση των συνταξιούχων και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Τέλος επεξεργαζόμαστε ρυθμίσεις που θωρακίζουν ακόμη περισσότερο την υγεία και την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους πράγμα το οποίο αποτελεί τόσο για εμένα όσο και για την ηγεσία απόλυτη προτεραιότητα».

Exit mobile version