Quantcast
Καμπανάκι για νέα λουκέτα από τα Επιμελητήρια Αθήνας- Πειραιά - enikonomia.gr
share

Καμπανάκι για νέα λουκέτα από τα Επιμελητήρια Αθήνας- Πειραιά

δημοσιεύτηκε:

Το «καμπανάκι» του κινδύνου έκρουσαν οι τέσσερις πρόεδροι των Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας και Πειραιά.

«Κάποιες μικρές επιχειρήσεις προχώρησαν ήδη σε απολύσεις και αναστολή λειτουργίας κάποιων τμημάτων τους, ενώ άλλες επέλεξαν να μην ανοίξουν σήμερα και να δώσουν αναγκαστική άδεια στους υπαλλήλους τους» τόνισαν χαρακτηριστικά σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Οι ίδιοι επεσήμαναν ότι οι πρώτες ελλείψεις είναι υπαρκτές και εντοπίζονται στις εισαγωγικές εταιρείες γιατί όπως ανέφεραν δεν μπορεί να γίνει καμία συναλλαγή με το εξωτερικό. Επίσης έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για νέα λουκέτα, ήδη όπως είπαν από τις αρχές του έτους έχουν κλείσει 10.000 επιχειρήσεις, ενώ εκτίμησαν ότι η πτώση στην αγορά αν συνεχιστούν οι τραπεζικοί περιορισμοί θα ξεπεράσει το 70%.

Οι πρόεδροι των εν λόγω προεδρείων ζήτησαν να ανοίξουν αύριο οι τράπεζες και να αρθούν οι περιοριστικοί όροι προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, οι προμηθευτές και οι υποχρεώσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σημειώνουν μεταξύ των άλλων: “για μας αξιοπρέπεια σημαίνει, οι προμηθευτές μας να μην ζητούν προκαταβολική πληρωμή και οι πελάτες μας να μην μας ρωτούν αν θα είμαστε ικανοί να υλοποιήσουμε την παραγγελία τους. Για να έχουμε όμως τη δυνατότητα να λειτουργούμε αξιοπρεπώς, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπάρχουμε ως κράτος, ως κοινωνία, ως επιχειρηματίες. Και όλα αυτά τίθενται εν αμφιβόλω τις τελευταίες ημέρες.”

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.