Quantcast
Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024: Στις 31 Αυγούστου πέφτει η αυλαία - Οι ημέρες προσφορών που ακολουθούν μέχρι το τέλος του έτους - enikonomia.gr
share

Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2024: Στις 31 Αυγούστου πέφτει η αυλαία – Οι ημέρες προσφορών που ακολουθούν μέχρι το τέλος του έτους

δημοσιεύτηκε:

Έως και τις 31 Αυγούστου θα διαρκέσουν εφέτος οι θερινές εκπτώσεις  στα καταστήματα. Μέχρι τότε λοιπόν οι καταναλωτές μπορούν να επωφεληθούν από τις προσφορές και τις χαμηλές τιμές. Ωστόσο δεν αποκλείεται ορισμένα καταστήματα να παρατείνουν την εκπτωτική περίοδο για επιπλέον 10 με 15 ημέρες, δηλαδή μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές κατά την εκπτωτική περίοδο. Αναλυτικά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

  • Εάν παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, τότε επιβάλλεται η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης.
  • Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
  • Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητάνε απόδειξη. Εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές

Οι επόμενες μεγάλες ημέρες προσφορών

Τον Νοέμβριο θα ακολουθήσουν δύο μεγάλες ημέρες προσφορών για τους καταναλωτές, η Black Friday και η Cyber Monday. Αναλυτικά:

  • Στις 29 Νοεμβρίου αναμένεται να είναι φέτος η ” Black Friday” οπότε οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν την ημέρα αυτή προϊόντα σε δελεαστικές τιμές. Ωστόσο μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ενδέχεται να προχωρήσουν νωρίτερα από την ημερομηνία σε πιο «γενναίες» προσφορές. Επίσης τα καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή μετά τη Black Friday, δηλαδή την 1η Δεκεμβρίου.
  • Και η τελευταία ημέρα μεγάλων προσφορών για τους καταναλωτές για το τρέχον έτος είναι η Cyber Monday, όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να  βρουν προσφορές προϊόντων μόνο μέσω διαδικτύου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.