Quantcast
«Καύσωνας» στα καύσιμα - «Απαγορευτικές» οι τιμές της βενζίνης στα νησιά - enikonomia.gr
share

«Καύσωνας» στα καύσιμα – «Απαγορευτικές» οι τιμές της βενζίνης στα νησιά

δημοσιεύτηκε:

Η ακρίβεια “χτυπά” και τις διακοπές των Ελλήνων. Βαθιά το χέρι στην τσέπη φαίνεται ότι καλούνται να βάλουν οι καταναλωτές και φέτος, αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό τον προϋπολογισμό, ακόμα και ενός απλού διημέρου για απόδραση σε μικρό νησί του Αργοσαρωνικού.

Η μικρή άνοδος που καταγράφεται στις τιμές των καυσίμων μόνο από τις αρχές Αυγούστου εκτινάσσει για πολλούς το κόστος των διακοπών.

Η μέση πανελλαδική τιμή της απλής αμόλυβδης διαμορφώνεται στο 1,88 ευρώ το λίτρο και στο 1,60 ευρώ για το πετρέλαιο κίνησης. Και παρότι γενικά οι τιμές στα καύσιμα εμφανίζουν μια σταθεροποίηση με μικρές αυξομειώσεις, το  έξοδο παραμένει τσουχτερό και το δίλημμα μεγάλο. Ακτοπλοϊκά και μεταφορά οχήματος σε νησί ή οδικώς σε ηπειρωτικό προορισμό;

Στα ελληνικά νησιά τα καύσιμα έχουν γίνει “πονοκέφαλος” για κατοίκους και επισκέπτες. Τιμή στην αντλία πάνω από 2 ευρώ  καταγράφεται στο σύνολο της νησιωτικής Ελλάδας.

Δείτε χαρακτηριστικές περιπτώσεις νησιών

Στην περίπτωση της οδικής μετακίνησης το κόστος παραμένει και πάλι υψηλό.

Ταξιδεύοντας Αθήνα -Καλαμάτα, το κόστος της βενζίνης με επιστροφή, ανέρχεται στα 58 ευρώ. Αντίστοιχα για Πρέβεζα 86 ευρώ και για Χαλκιδική 150 ευρώ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.