Jazbec (ΕΚΤ): Πολύ ανάμεικτα τα μηνύματα από την ελληνική κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει “πολύ ανάμεικτα μηνύματα” για το πρόγραμμά της και είναι πολύ νωρίς να πει κανείς πότε η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα, δήλωσε στο Bloomberg ο Bostjan Jazbec, Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβενίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. 

“Οι ανησυχίες και οι ελπίδες μας έχουν σχέση με το πώς η ελληνική κυβέρνηση θα κατανοήσει την κατάσταση και θα αντιδράσει σε αυτή”, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας: “Είναι πολύ νωρίςνα απαντήσουμε άμεσα στο πότε και πώς η ΕΚΤμπορεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα”. 

Τα σχόλια του Jazbec σηματοδοτούν, σημειώνει το Bloomberg, ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ σκεπάζεται από ένα ένα νέφος που αφορά τα σχέδια της νέας κυβέρνησης να καταργήσει τη λιτότητα και να αναδιαρθρώσει το χρέος της. 

“Ας περιμένουμε να δούμε πώς η ελληνική κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με όλες τις απαιτήσεις που πρέπει να εκπληρώσει και πώς αυτό θα επηρεάσει τη συνολική οικονομική κατάσταση. Υπάρχουν πολύ ανάμεικτα μηνύματα από την ελληνική κυβέρνηση για το πώς θα προχωρήσει με το πρόγραμμα και τις μεταρρυθμίσεις”. 

 

Πηγή: Bloomberg

Exit mobile version